RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 21. jaanuar 2017

Trump tseremoonial: anname võimu Ameerika rahvale tagasi!

USA presidendiks novembris valitud Donald Trump ja asepresidendiks valitud Mike Pence vannutati täna reedel 20.jaanuaril Ameerika Ühendriikide 45. presidendiks ja 48. asepresidendiks.

Ühtne Ameerika on “täiesti pidurdamatu”, ütles USA president Donald Trump ametisseastumiskõnes.
Trumpi sõnul peavad ameeriklased suhtlema avameelselt ja olema ausalt eri meelt, kuid nad peavad alati püüdlema solidaarsuse poole.
Trumpi sõnul viib tema valituks osutumine “uue rahvusliku uhkuse” tekkimiseni, mis “parandab meid eristavad lõhed”

Samad eesmärgid ja lootused ühendavad kõiki ameeriklasi, olenemata nende taustast, lisas ta. “On aeg mäletada meie sõdurite vana tarkust: olenemata sellest, kas oleme mustad, pruunid või valged, me kõik veritseme patriootide sama punast verd, me naudime samu suurepäraseid vabadusi ning tervitame sama suursugust Ameerika lippu.”
Kui Ameeriklased avavad oma südame patriotismile, “siis pole eelarvamustele ruumi”, ütles president.

Ameeriklased ei pea kartma, sest neid kaitsevad sõjaväelased ja korrakaitsjad, ütles president. Kõige olulisem on see, et “oleme jumala kaitse all”, lisas ta.
Trump heitis riigi võimuladvikule ette, et nad on lõiganud riigilt kasu, kuid samaaegselt unustanud USA rahva.

“Tänasel tseremoonial on eriline tähendust, sest täna me ei anna võimu üle ühelt administratsioonilt teisele või ühelt erakonnalt teisele, vaid anname võimu Washingtonilt tagasi teile, Ameerika rahvale.”
“Liiga kaua on väike grupp meie riigi pealinnas lõiganud valitsuselt kasu, samas kui rahvas on kandnud kulud. Washington õitses, kuid rahvas ei saanud osa selle rikkusest. Poliitikud said jõukaks, kuid töökohad kadusid ja tehased sulgusid. Võimuladvik kaitses end, mitte meie riigi kodanikke.”

“Nende võidud polnud teie võidud. Nende triumfid polnud teie triumfid. Kui nemad tähistasid meie riigi pealinnas, siis polnud raskustes peredel üle terve riigi midagi tähistada,” ütles Trump.
“See kõik muutub – alustades siit ja praegu, sest see hetk on teie hetk. See kuulub teile.”
“See riik, Ameerika Ühendriigid, on teie riik. Tõeliselt ei loe see, milline erakond kontrollib valitsust, vaid kas meie valitsust kontrollib rahvas. 2017. aasta 20. jaanuarist saab päev, mil rahvast sai taas selle riigi valitseja. Meie riigi unustatud mehed ja naised pole enam unustatud,” ütles riigipea.

“Meie poliitika vundamendiks saab olema täielik truudus Ameerika Ühendriikidele ning läbi meie lojaalsuse riigi vastu taasavastame ka lojaalsuse üksteise vastu.”
Trump ärgitas tavakodanikke ja poliitikuid tegudele ning “mõtlema suurelt ja unistama veelgi suuremalt”.

“Ärge laske kellelgil endale öelda, et seda ei saa teha. Mitte ükski väljakutse ei saa vastu Ameerika julgusele ega võitluslikule vaimule. Meie ei kuku läbi. Meie riik hakkab taas jõudsalt kasvama ning puhkeb õide.”

AP-BNS
FOTO: Reuters/Scanpix – Trump kõnelemas 20.01 inauguratsioonil Kapitooliumi künkal

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/trump-tseremoonial-anname-voimu-ameerika-rahvale-tagasi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP