RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 16. veebruar 2017

MATTI ILVES: EESTI ON VAESTE INIMESTE MAA

Eestis elavad rõhuvalt vaid vaesed inimesed. Meile räägitakse pidevalt keskmisest palgast, mis oli 2016. aastal juba 1096 €. Meie vaestes oludes polegi see eriti halb ja sedasi luuakse inimestes illusioon suhtelisest jõukusest.

Kuid see on lihtalt statistiline "vale" (olukorda püütakse näidata statistika abil paremana, kui see tegelikult on), sest Eestis saavad keskmist palka vaid 23 % täistööajaga töötajatest. Seega 77. protsendil töötajatest jääb keskmine palk vaid kaugeks unistuseks. Kui loeme Eesti osariigis 3000 € ja üle selle palka saavaid töötajaid "rikasteks" (kes võivad eluga rahul olla), siis on selline kiht vaid üliväike.
Seda seepärast, et meil valitseb Euroopa Liidu kõige suurem ebavõrdsus palga osas! Töötasu alammäär oli 2016 lausa naeruväärne, vaid 430 eurot kuus. Sellist palka saavad inimesed kuuluvad vaeste hulka, olgugi, et töötavad kõik täistööajaga. Siia tuleb lisada veel pensionärid, sest keskmine pension on veel palju väiksem kui töötasu alammäär.

Selline on siis tegelik olukord Eesti osariigis.

3 kommentaari:

Anonüümne 16. veebruar 2017, kell 12:12  

Ja Kreeka miinimum pension on 840 eurot kätte.

Anonüümne 17. veebruar 2017, kell 20:47  

Jah, ja liikuge ringi maakohtades, rääkige kohalikega. Tige läige silmis,näritakse üksteise kõri kallal, kuid võimude suhtes, kes riisuvad viimase, ei julgeta avalikult sõna võtta. Küsiks nüüd -mida aitab seesugune ussi kombel sisisemine?Ühiskond on haige -puudub vaid isik, kes suunaks viha valitseva kliki vastu ja rahvahulgad lähevadki liikvele. Kas me ei tahtnud mitte jõukat, töökat ja rahulolevat oma väikest riigikest?Ja missuguse me käputäie tõusikute juhtimisel saime?

Anonüümne 17. veebruar 2017, kell 21:10  

Ah et Eesti on vaeste inimeste maa? Nii-nii. Kui te ise end vaeseks mõtlete, siis see on küll kõige kindlam tee, et ühel päeval Eesti ongi vaeste inimeste maa.

Aga Eesti maapiirkonnad on praegu nagu üks suur tondiöömaja. Kellel on olnud kuhugi minna, need on enamuses ammu läinud ja järgi on peamiselt selline kaader, et karju või appi...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP