RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. veebruar 2017

MATTI ILVES: OHTLIKUD SUUNDUMUSED

Delfi avaldas artikli pealkirjaga "Justiitsminister: ohtlikel isikutel tuleb tõkestada pääs riigivõimu juurde", seda saate lugeda SIIN.
Seal öeldi, et "Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega pannakse selgelt paika avaliku võimu ülesandeid täitvate inimeste tausta kontrollimise kord.
Justiitsminister Urmas Reinsalu märkis, et taustakontrolli eesmärk on tagada avalikku võimu täitvate inimeste usaldusväärsus, et selliseid ülesandeid täidetakse kindlalt, õiguspäraselt ja otstarbekalt. „Taustakontroll võimaldab ennetada ja varajases faasis avastada korruptsiooni või ka mõnda muud ameti kuritarvituse riski," selgitas minister."

See on ilmselt eriti ohtlik eelnõu ja korruptsioonga ei ole sellel kõige vähemat seost. Tegelikult on see vaid isikute suu sulgemiseks väljamõeldud seaduseelnõu. Ja sarnaneb pisut respubikaanide tahtele mõõdikuid kehtestada, Reinsalu on ka ju sealt erakonnast pärit.
Eriti hea näide oli Priit Dievese juhtum, sellest lugege SIIT. Nõnda püütakse juba eos lämmatada suuremaid skandaale ja selekteerida eelnevalt välja truud ELi pooldavad ametnikud, kes alluksid ka Euroopas viljeldavale moraalitule liberaaldemokraatiale ilma mokakobinata.
Jah, ega nüüd riigiametitesse ei ole asja enam normaalsete konservatiivsete väärtushinnangutega (mitte segamini ajada kurikuulsate "euroopalike väärtustega") töötjatele.

Selle seaduse tagajärjel võtab ühiskonnas aset veelgi suurem hirm oma arvamuse avaldamisel ja olemegi jõudnud tagasi nõukogude aega, kus enda mõtteid riigis valitsevast režiimist võis jagada vaid kõige lähemate sõpradega.
Niipalju on praegu kergem, et riskitakse ainult töökoha kaotusega või mittesaamisega, aga mitte veel vangistusega sunntöölaagris või  oma eluga.

3 kommentaari:

Anonüümne 23. veebruar 2017, kell 23:57  

OHTLIKUD INIMESED ISTUVADKI PRAEGU VÕIMU JUURES -kas ei ole mitte inimsusevastane kuritegu näljutada rahvapensioniga vanu inimesi, määrata kõrgeid makes riigis, kus paljud lapsed on alatoidetud, kus närvilise, inimväärikust alandava palga eest rikutakse tervis -ja samal ajal istub see kuritegelik selts end priskelt nuumates siidipatjadel, ja julgeb veel kobiseda kah. Jultumus on üle ääre ajanud.

Anonüümne 24. veebruar 2017, kell 00:51  

Nojah aga ainus asi mida see juudistunud pätikari reaalselt kardab - on VF armee. Eestlast nad ju ei karda.

Anonüümne 25. veebruar 2017, kell 15:08  

Võimu juurde saanute ülbus ja jõhkrus on otsatu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP