RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. veebruar 2017

Orbán: inimõiguste printsiibist ei tulene rahvusliku enesetapu kohustust

 
Viktor Orbán (keskel) läinud reedel Maltal toimunud Euroopa Liidu tippkohtumisel punast vaipa pidi reporteritest mööda vuhisemas. Foto: Aleksei Vitvitski, Sputnik/Scanpix

Karmid ajad vajavad vapraid ja pühendunud inimesi, ütles jaanuari keskel uute piirivalvurite poole pöördudes Ungari peaminister Viktor Orbán.

Peaminister toonitas, et juba 500 aastat on ungarlased kaitsnud nii oma kodumaad kui seeläbi ühtlasi kogu Euroopat.
Naiivsuse, lodevuse ja illusioonide aeg Euroopas on läbi, ütles Orbán ning rõhutas nende ekslikkust, kes kinnitavad, et iga Euroopasse saabuv inimene tahab elada siinsete seaduste ja kommete järgi – faktid kõnelevad vastupidist.

Ta hoiatas, et sisserändajad tahavad jätkata oma endist elu, kuid teha seda Euroopa kõrgema elustandardi kohaselt ja seal, kuhu iganes Brüsseli bürokraadid neid jaotada tahaksid.
Ka migrandid on ohvrid – inimkaubitsejate, Euroopa poliitikute kutsuvate lubaduste ja omaenda illusioonide ohvrid, jätkas Orbán.

Me mõistame neid, kuid me ei tohi anda järele nende nõudmistele ega lubada neil Euroopasse siseneda, ütles ta ja rõhutas, et inimõiguste printsiip ei kirjuta iial ette rahvusliku enesetapu kohustust.
Ta meenutas, et koos illegaalidega sisenevad ka terroristid ning üha enamates Euroopa maades maksavad inimesed oma liidrite nõrkuse eest eluga.
Seetõttu tuleb Orbáni sõnutsi tunnistada tõde: Euroopal oleks läinud paremini, kui nad poleks rünnanud Ungari lahendusi, mis on tõestanud oma elujõulisust.
Me kavatseme kaitsta oma piire, me kavatseme kaitsta oma inimeste elu, toonitas ta. Me oleme tõestanud, et immigratsiooni on võimalik peatada ning et selleks pole tarvis muud kui tahet ja vaprust.

Ungari on täna üks turvalisemaid maid Euroopas, ütles peaminister: meil ei ole terrorismi, meil ei ole massivägistamisi, keegi ei sõida pühade ajal veoautodega inimeste sekka.
Orbán hoiatas aga, et sellised kohutavad sündmused ei ole automaatselt välistatud, kuna Brüssel ei ole loobunud soovist jaotada blokki mööda laiali siia viimase kahe aastaga saabunud kahte miljonit migranti.

Surve Ungari piiridele ei nõrgene ning maailm liigub korralageduse suunas. Väljastpoolt ja Brüsselist lahendusi oodata ei saa – pigem vastupidi. Meil tuleb ise ennast kaitsta, ütles Orbán.

Kõnet ingliskeelsete subtiitritega saab kuulata siit:

Allikas: http://objektiiv.ee/orban-inimoiguste-printsiibist-ei-tulene-rahvusliku-enesetapu-kohustust/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP