RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 10. juuli 2017

Objektiiv: OLULINE VÕIT!

Neljapäeval, 6. juulil 2017 saavutasid Järva-Jaani Gümnaasiumi endine õpetaja Priit Dieves ja Järva-Jaani Gümnaasium nendevahelises kohtuvaidluses Pärnu Maakohtus kokkuleppe, millega kool tunnistas, et õpetajaga töölepingu lõpetamine arvamusartikli avaldamise pärast oli õigusvastane, ning maksis ebaseadusliku vallandamise eest ka hüvitist.

SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaiu sõnul on selles menetluses sisulise võidu saavutamine väga oluline ja rõõmustav, kuna mõtte- ja sõnavabaduse seisukohast on tegu põhimõttelise tähtsusega kaasusega, mille mõju ületab kaugelt konkreetse juhtumi piirid.

“Antud juhtum oli tõesti väga muret-tekitav, kuna Dievese vallandamise ning selle õigustamisega ka ministeeriumi tasandil saadeti kõigile õpetajatele ja ka teistele avalikele teenistujatele selge sõnum, et kui ei taha oma töökohast ilma jääda, siis tasuks mokad maas hoida ja mitte ühiskondlikus arutelus osaleda, rääkimata n-ö poliitilise korrektsuse ja ideoloogilise peavoolu raamest väljapoole jäävate seisukohtade väljendamise teel,” selgitas Vooglaid.

Allikas: Facebook
_______________
Lugege lisaks SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP