RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 7. august 2017

MATTI ILVES: EL MAKSAB KOHUTAVAT HINDA ENESEPETTUSE PÄRAST

Nobeli preemia võitnud majandusteadlane Paul Krugman kirjutab oma veerus New York Times´is (SIIN) , et Euroopa on majanduses sattunud kohutavasse jamasse.
Kreeka olukord on hullem ja võrreldav 1930. majanduslangusega ning pakutud meetmed ei paku lootust tulevikuks.  Hispaania töötuse määr on endiselt umbes 22 protsenti, Soomes tajutakse juba majanduslangust, mis on võrreldav Lõuna-Euroopa kogemustega, Taanis ja Hollands ei ole olukord palju parem.

Ühine raha € on tekitanud suured probleemid, euroametnikud näevad võlgades riikide väljatulekut sellest vaid rangete kokkuhoiumeetmete rakendanises. Krugman ütleb, et eurooplased keelduvad uskumast ajaloolisi tõendeid. Kokkuhoid toob vaid suurt majanduslikku kahju ning majanduse kokkutõmbumist ja nii ei suudeta saavutada võla vähenemist.

Tõde on see, et ettevõtetel on raske toime tulla võlgadega, kui nad asuvad lihtsalt säästurežiimile ja samas tahavad riigid ajada kõva raha poliitikat. See ei töötanud Suurbritannias pärast Esimest maailmasõda, vaatamata rasketele ohvritele. Miks keegi usub, et see töötab nüüd Kreekas ja teistes võlgades olevates riikides?

Majandust tuleb riikides arendada, et saada võlgadest lahti ja see on ainus tee. Lisaks on euro võtnud osariikidelt ära ühe täiendava rahanduslik-majandsliku instrumendi kasutamise.

Kasutatud allikas: http://www.talouselama.fi/uutiset/eurooppa-maksaa-hirvittavaa-hintaa-tasta-hirviomaisesta-itsepetoksesta-3479816

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP