RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. august 2017

Raha ja pendel


Tasutud teave


Hea lugeja, kes sa peale raha ka lehte oskad lugeda, täna saad sa lugeda rahast. Ja kui sa hoolega loed ja õpetust võtad, siis on sul ikka ka raha lugeda.

Sa ju tead vanasõna, et raha paneb rattad käima? Aga kui enam ei pane, mis siis?
Siis on nii, et tuleb sõber oma rahaga appi kutsuda ja kui rattad nüüd käima on hakanud, saab sõber oma raha ausalt tagasi, ja enamgi veel – kui tema oma rahaga oma rattaid käima ei saa, küllap sa siis aitad temagi rattad käima.

Kui sa nüüd asjast päriselt aru ei saanud, siis – raha liigub kahte moodi: üks on raharinglus ja teine on see, mida just kirjeldasin, ehk raha pendeldamine. Mõnel juhul aitab ju sellestki, kui rattad ringi käivad, eks? Mida ma sellega öelda tahtsin?
Aga seda, et üks pole lahinguväljal sõdur, aga kaks on juba ohtlik üksus, ja kui meid on juba mitu, siis hüüaksin kui Archimedes: andke mulle toetuspunkt ja ma tõstan üles terve maakera!

 

Miks on Eestis elada, nagu on Eestis elada?


Sellepärast, et mingi kamba ja ajakirjanduse eesmärk näikse olevat kõik omavahel tülli ajada. No kuidas sa ajad valla või korteriühistu asju, kui sinu vastas ühel pool on nats ja teisel pool keskerakondlane, vasakul sots ja paremal vegan, nende taga pederast, putinist ja venelane ...
Ühed lunivad riigilt toetust, teised varastavad ise, kolmandad saavad Putinilt või NATO-lt mingit raha ja neljandad tahavad lihtsalt võimule, et siis ülejäänud paika panna. See ongi „jaga ja valitse“-poliitika: kõik on jagatud juppideks, sest nii saab ühekaupa igale pähe istuda – muidu ei jätku ju omal laia põhja!

Ja nii me siis kidume ja kirume, et eestlased on niisugused ja eestlased on naasugused. Aga kujutame ette, et me unustame, kes on sots ja kes on nats, kes on venelane ja kes on ebamusikaalne, sest meil on ÜHINE EESMÄRK elada paremini ja selle nimel midagi ette võtta. Selge, et kui tahame midagi tõelist saavutada, siis tuleb seda teha ühiselt ja alustada vundamendist. Aga mis on meie ühine vundament?

Ada Lundver, mõni ehk mäletab, ütles kunagi, et eestlase õnn on see, kui üks s-tähega vilets on kaelast ära saadud ja teine pole veel jõudnud tulla. Siin ongi asja võti: tuleb teha nii, et see teine s-tähega vilets ei saakski tulla. Ja selleks tuleb hakata hävitama isiklikke ja ühiseid muresid. Mis on peamine mure?
Rahamure? Aga pane raha pendeldama, ära lase teda laia ilma ringlema! Meil näiteks on Tartu HLÜ, mis lisaks muudele tootlikele tegevustele ehitab ühiselt tuuleparki. Praegu voolab raha ehitusse, aga pärast voolab ta sealt kuhjaga tagasi. Kui see on keeruline, siis vaata korteriühistut. Panete raha kokku, kogute natuke juurde või laenate pisut – ja uus katus nagu naksti!

 

Ütlete, et raha ei voola tagasi?


Voolab küll, kasvõi seeläbi, et vihmavesi enam kraesse ei voola ja elamist ära ei riku. Ja kui korteriühistud on ühinenud, siis võib kamba peale ka ühise uue hoone kuhugi ehitada ja sellegi oma majandusvõrku siduda; või ülikasuliku moodsa katlamaja, veevärgi, katusekasvuhoone ...
Jah, aga kuni ühel pool on nats ja teisel pool keskerakondlane, vasakul sots ja paremal vegan, nende taga pederast, putinist ja venelane ... Või jätame igale tema salahobi ja teeme vabal ajal hoopis oma elamise siiski ühiselt korda?

Me ei saa muuta minevikku, kuid me saame tänasest alustada õigete tegudega õiges järjekorras, nimetades asju õigete nimedega.
Tegelegem julgelt meie oma elu parandamisega. Me saame aidata ennast ja enda kaudu ka teisi. Sellest alaku meie tarkus, mille abil läheme koos läbi halli kivi ja võidame kõige kurja kiuste oma riigile ja rahvale ilusa tuleviku!

Nende mõtete avaldamise eest maksin lehele ausalt nende hinnakirja järgi. Kellel on selle kohta oma arvamus, kirjutage andro.roos@yhistupank.ee.
Täismahus artiklit saad lugeda LõunaLehe paberväljaandest, mis on saadaval ajalehtede müügikohtades ja maksab vaid 0.89 !

Andro Roos
Tartu hoiu-laenuühistu juhatuse esimees

Allikas: http://www.yhistupank.ee/337/artikkel-raha-ja-pendel-juuli2017

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP