RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 17. september 2017

HARIDUSMINISTEERIUMI PLAAN: põhikoolid muutuvad multikultuurseteks

Foto: Stanislav Moškov

Haridusministeeriumis on sündinud mõte muuta põhikoolid multikultuurseteks, mis oleks valmis toetama erinevatest kultuuridest lapsi.

Kuku Raadio saates "Vahetund Postimehega" ütles haridusministeeriumi analüüsiosakonna juhataja Aune Valk, et Eesti hariduse üks murekohtasid on mitmekesisusega arvestamine.
"Näiteks õpivad meil vene ja eesti õpilased siiani eraldi koolides ja kuigi vene õpilased osalevad keelekümbluses, ei õpi nad koos eesti õpilastega. Rääkimata siinkohal pagulastest, kes võiksid Eestisse tulla või välistöötajate lastest," sõnas ta.

Valki sõnul johtub reaktsiooni, mis pagulaste vastuvõtmisele Eestis on vallandunud, mingis mõttes kultuurist, mida kool edasi annab.
"Üks mõte, mida viimasel aastatel oleme mõelnud ja mis lähiaastatel võiks ka teoks saada, on nn mitmekultuuriline põhikool, kus kool oleks proaktiivselt valmis toetama erinevatest kultuuridest lapsi," rääkis Valk, kelle sõnul tohiks sellises koolis pidada nii jõule kui ka muid pühi.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/692294/haridusministeeriumi-plaan-pohikoolid-muutuvad-multikultuurseteks#.Wa5AaE2J6Od.facebook


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP