RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. september 2017

Mart Helme: e-valimised tuleb ära jätta

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe ja Riigikogu riigikaitse komisjoni aseesimehe Mart Helme hinnangul on Riigi Infosüsteemide Ametis avastatud ID-kaardi kiibiviga piisavalt tõsine, et e-valimised neil valimistel ära jätta.

“Esimest korda tunnistab meie valitsus ja eriteenistused, et teatud ID-kaartidega tehtavad tehingud ja e-valimised võivad olla riskantsed. Isegi Riigi Infosüsteemide Amet tunnistab, et antud vea abil saab muuta inimese identiteeti,“ ütles Helme.

 „Meie oleme alati olnud e-valimiste suhtes skeptilised ja nüüd selgub, et asja eest. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on veendunud, et seekordsetel valimistel peab e-valimised ära jätma.“
Helme sõnul pole välistatud, et Vene eriteenistused, eelkõige GRU on võtnud Eesti valimised tõsiselt luubi alla ega kavatse midagi jätta juhuse hooleks. „Meenutame, et Venemaad on varemgi süüdistatud valimistesse sekkumises Prantsusmaal, Saksamaa, Suurbritannias ja USA-s. Nüüd jõudis järjekord siis Eestini,” ütles Mart Helme.

30. augustil informeeris rahvusvaheline teadlaste grupp Riigi Infosüsteemi Ametit (RIA), et nad avastasid turvariski, mis mõjutab Eestis alates 2014. aasta oktoobrist välja antud ID-kaarte, sealhulgas ka e-residentidele väljastatud kaarte ehk kokku ligi 750 000 kaarti.
ID-kaardi turvarisk seab kahtluse alla e-valimiste turvalisuse,

Riigi infosüsteemi amet (RIA) kinnitas, et turvaaugu kaudu on teoreetiliselt võimalik identiteeti varastada.
UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/mart-helme-e-valimised-tuleb-ara-jatta/
____________
Õige, e-valimistest kirjutasn SIIN. Lugege!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP