RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. september 2017

Orbán pärjati Poolas aasta meheks

Viktor Orbán Rumeenias üliõpilaste suvelaagris kõnet pidamas. Foto: Zoltan Mathe, AP/Scanpix

Täna Poolas päädival Krynica majandusfoorumil kuulutati aasta meheks Ungari peaminister Viktor Orbán – tunnustuseks tugeva seisukoha eest massmigratsiooni suhtes.

Tegemist on Kesk-Euroopa rahvaste jaoks ülimalt prestiižika auhinnaga, mille tavaliselt pistavad taskusse poolakad, kirjutab Breitbart.
Läinud aastal läks tiitel endisele Poola peaministrile ja nüüdsele erakonna Õigus ja Õiglus (PiS) liidrile Jarosław Kaczyńskile. Laureaatide loetelust ei puudu kunagine poolakast paavst Johannes Paulus II.
Nagu vahendab Warsaw Business Journal, andis auhinna Orbánile üle Poola peaminister Beata Szydło.

Auhinda vastu võttes rõhutas Orbán Ungari ja Poola ühtsust võitluses Saksa kantsleri Angela Merkeli avatud uste poliitikaga.
Ühtlasi väljendas Orbán usku, et üheskoos suudab Visegrádi kvartett ehk Ungari, Poola, Tšehhi ja Slovakkia suruda Brexiti kiiluvees läbi muutused Euroopa Liidus.
Selgitamaks vastuseisu migrantide sissevoolule ütles Orbán, et Kesk-Euroopa rahvad peavad säilitama oma ajaloolise, religioosse ja rahvusliku identiteedi.
Peaministri kommentaaride valguses võib mõista, miks Ungarisse kolib koduse dekadentsi eest üha rohkem sakslasi ja austerlasi.

Allikas: http://objektiiv.ee/orban-parjati-poolas-aasta-meheks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP