RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. oktoober 2017

Andsime justiitsministrile pöördumised üle

Lgp Matti Ilves!
 
Tahtsin Teile operatiivkorras teada anda, et eile keskpäeva paiku kohtusime justiitsministeeriumis minister Urmas Reinsaluga ning andsime üle ligi 3300 inimese pöördumised palvega mitte toetada sotsiaalministeeriumis ettevalmistatud radikaalset plaani kehtestada Eesti ühiskonnas nn diskrimineerimise keelu laiendamise teel ideoloogilist diktatuuri.
 
Kohtumine ministriga möödus sõbralikus ja vastastikkuse arusaamise õhustikus. Loodan ja ministriga peetud vestlusele tuginedes ka eeldan, et justiitsministeerium ei kooskõlasta sotsiaalministeeriumis homoaktivistide osalusel ettevalmistatud eelnõud, kuna see riivaks lubamatult elementaarseid põhiõigusi ja -vabadusi, alates usu- ja veendumustevabaduse ning lõpetades ettevõtlusvabadusega.
 
Siin on mõned pildid sellest kohtumisest:
 Siit leiate aga väikese videoülevaate pöördumiste üleandmisest:
 
 
Tänan siiralt kõiki inimesi, kes sellele aktsioonile omalt poolt kaasa aitasid, allkirjastades pöördumise justiitsministri poole ning kogudes allkirju ka teistelt inimestelt.
 
Siiani ei ole võrdse kohtlemise seaduse muutmise seaduse eelnõud veel justiitsministeeriumile kooskõlastamiseks esitatud - võimalik, eelnõu jõuab justiitsministeeriumisse lähiajal. Samas kinnitas minister Reinsalu, et võtab inimeste muret tõsiselt ning süveneb kõnealusesse probleemi, seistes selle eest, et ideoloogiliste ambitsioonide teostamise nimel ei sõidetaks elementaarsetest kodanikuõigustest ja -vabadustest üle.
 
Hoian Teid ja teisi meie sihtasutuse toetajaid ka edaspidi selle teemaga seonduvalt kursis ning jooksvalt kajastame temaatilisi uudiseid ka meie portaalis Objektiiv, kus oleme selleks avanud lausa eraldi rubriigi:
 
 
Et tegu on väga tõsise probleemiga, siis kirjutasin sellest põhjalikuma artikli ka rahvusringhäälingu portaali:
 
 
Kuivõrd sotsiaalministeeriumis ettevalmistatud plaan kujutab endast otsest rünnakut konservatiivsete tõekspidamistega inimeste elementaarsete kodanikuõiguste ja -vabaduste vastu, siis tuleb meil kindlasti olla valmis tõsiseks võitluseks – just nagu olime selleks valmis seistes silmitsi kooseluseaduse läbisurumisega.
 
Nagu ikka, on nii, et kui me ise ei ole valmis koonduma ja ühiselt meile olulisi vabadusi ja õigusi kaitsma, siis ei hakka keegi seda meie eest tegema ning need vabaduse ja õigused võetakse meilt ideoloogiliste radikaalide survel lihtsalt ära.
 
Aga esmalt tuleb meil oodata ära justiitsminister Reinsalu seisukoht – loodetavasti ei jõua nn võrdse kohtlemise seaduse muutmise seaduse eelnõu vähemalt praegusel radikaalsel kujul justiitsministeeriumi vastuseisu tõttu üldse riigikogu menetlusse.

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP