RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 6. oktoober 2017

Varro Vooglaid: Kersti Kaljulaidi sõjakuulutus

Huvitav, kes, millal, kuidas ja kus tegi selle "meie valiku" Lääne-Euroopa suunal? Mina ei tea sellisest valikust mitte midagi ja kui bürokraadid kuulutavad, et see on ammu meie eest tehtud, siis lehkab asi pettuse järele. Mina ise tunnen end juba ammu Ida-Euroopas palju kodusemalt kui dekadentlikus ja neomarksistlikus Läänes. Samuti ei tea ma, et "me" oleks otsustanud, nagu "meie front" oleks liberaalsed väärtused. Parteide tagatubade kokkuleppel presidendiks määratud eurobürokraat võiks päris tõsiselt lõpetada selle meie nimel rääkimise.

Tähelepanuväärne on ka see, kuidas president, kes ise ei ole kristlane, kiidab takka edevale dissidentlikule kirikuõpetajale, kes ERRi jm liberaalse meedia lahkel kaasabil ja võimendusel avalikult vastandub kristlikule moraaliõpetusele. Seejuures avaldab president lootust, et kirikus on ruumi arvamuste paljususele, aga samas näitab kogu intervjuus läbivalt oma enda hoiakut, et nn liberaalsed väärtused on absoluut, mille kõrval mingitele muudele väärtustele ruumi ei ole. Kui sa neid "väärtusi" omaks ei võta, neile takka ei kiida ja vastu kobised, oled sallimatu, tagurlik, kitsarinnaline, venemeelne jms.

Selline suhtumine on liberaalide puhul tüüpiline: neile mitte meelepäraste ideeliste süsteemide lammutamiseks nõutakse mittedogmaatilisust, aga oma enda ideeline süsteem kehtestatakse täie dogmaatilisusega ja vähimagi soovi või nõusolekuta käsitleda oma vaateid alternatiividega võrdväärsena. Nt sotsiaalministeeriumis homoaktivistide aktiivsel osalusel välja töötatud võrdse kohtlemise seaduse laiendamise plaan lähtub just sellest eeldusest, et liberalismi dogmadele peavad alluma kõik ja mingit ruumi mitteallumiseks ei ole -- kui ei allu, saad karistada.

"Kuulake Macroni, kuulake Junckerit..." – tänan ei, proua president! President, kes lubas ametisse saades olla rahva ühendaja, tõmbab rindejoone julmalt läbi rahva ja tähistab väidetava "meie" rindejoone liberaalsete väärtustena. Mina jään kindlasti koos paljude teistega teisele poole rindejoont, sest liberalismi põhimõtted ei ole mulle kõrgeimaks väärtuseks ega ülimaks ideaaliks. Kahju küll, aga mingit meie-tunnet ei ole ei presidendi ega tema tipp-bürokraatidest iidolitega Euroopa Liidus.
“Me oleme ammu teinud oma valiku Lääne-Euroopa suunal, aga me ei saa loobuda selle valiku alustest, milleks on liberaalsed demokraatlikud väärtused. Midagi pole teha. Kuulake Macroni, kuulake Junckerit – nad kõik räägivad sellest,” ütles Kaljulaid.
http://objektiiv.ee/kersti-kaljulaidi-sojakuulutus-meie-front-liberaalsed-demokraatlikud-vabadused/

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 7. oktoober 2017, kell 10:02  

JAAN hATTO: Kunagi olid Marx-Engels-Lenin-Stalin, nüüd on Macron ja Junker, oli kommunism ja sotsialism, nüüd liberalism, aga asja sisu ise ei paista olema eriti muutunud. Ma olen kogu aeg öelnud, et presidendiamet tuleb ära kaotada, kiiremas korras, peab olema 1. riigireform ja asendada see rahva poolt valitava koguga. Praeguseks salamaailm ja nn. süvariik upitavad sinna ametipostile uue järjest eestivaenulikuma jätise, kelle eestlastele tehtud kahju võib osutuda kokkuarvamatuks, nagu 1. nn. presidendiga juba juhtus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP