RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. november 2017

Amazon käivitab CIA jaoks pilveteenuse

CIA (USA Luure Keskagentuur) 600 miljoni dollariline leping Amazoniga aastast 2013 tasub lõpuks ära.
Amazon Web Services on viinud CIA ja teiste luureagentuuride jaoks viis aastat pärast 600 miljoni dollarilise lepingu allakirjutamist CIA-ga sisse pilveteenuse.

Teenus nimega Salapiirkond saabub kuus aastat pärast seda, kui Amazon viis sisse avaliku sektori klientidele oma esimese andmekeskuse piirkonna GovCloudi (Valitsuspilve).
„Selle uue Salapiirkonna käivitamisega muutub Amazon esimeseks ja ainsaks kommertspilvepakkujaks, mis pakub piirkondi teenindamaks valitsuse töökoormusi andmeliikide kogu ulatuses, kaasa arvates avalikud, tundlikud, salajased ja ülisalajased andmed,“ ütles Amazon blogipostituses.

Amazoni asepresident Teresa Carlson lisas teatele: „USA luurekogukond saab nüüd täita oma missioone ühiste vahendite/instrumentide, uusima tehnoloogia pideva juurdevoolu ja missiooni kiire muutmise paindlikkuse abil.“
Amazon lõpetab selle postituse tsitaadiga CIA tippteabeametnikult John Edwardsilt.
Ta ütles: „ Amazoni Salapiirkond on Inteli kogukonna mitmekoelise pilvestrateegia võtmekoostisosa.“

„Sellel on sama materiaalne mõju informatsioonile ja kommunikatsioonile salajasuse tasemele nagu kommertspilveteenustel ülisalajasusele.“
2013. aastal määras CIA Amazonile 600 miljoni dollarilise lepingu ärikokkuleppes, et toetada nii CIA pilveteenusevõimekust kui ka vürtsitada mõju vasakpoolsele Bezose omanduses olevale uudistelevitajale Washington Postile.

CIA mõju Washington Postile on hästi dokumenteeritud, kuna ajaleht oli põhiolemuselt CIA suuvooder nii 2016. aasta valimiste ajal kui ka pärast neid, kaasa arvatud see, agentuur teatas esimesena oma järeldusest „salahinnangus“, et Venemaa sekkus Trumpi poolel valimistesse.
Trump tegi kogu suve torkeid Washington Posti suunas CIA-ga seotud võltsuudiste teatamise pärast.
WikiLeaki asutaja Julian Assange kiitis samuti Trumpi tema jõupingutuste eest paljastada Washington Posti CIA propaganda käepikendusena.

Allikas: Infowars.com

Allikas: http://vanglaplaneet.ee/?p=4336

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP