RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. november 2017

Oluline uudis: ringkonnakohus tühistas "homoabielu" Eestis kehtiva abieluna tunnustava halduskohtu otsuse

Lgp Matti Ilves!

Edastan Teile operatiivinfo korras teate tänase väga olulise uudise kohta. Nimelt teatas Tallinna ringkonnakohus otsusest tühistada Tallinna halduskohtu jaanuarikuus langetatud otsus, millega kohustati politsei- ja piirivalveametit andma tähtajalist elamisluba USA-s eestlannaga “abiellunud” USA kodanikust naisele. Temaatilise uudise leiate siit:
 
 
Kirjutasin sellele kiiresti ka omapoolse kommentaari, tuues välja, et kuigi Tallinna ringkonnakohtu otsus on küll samm õiges suunas, näib see paraku eiravat kõige olulisemaid põhimõtteid, mida on rikkunud mitte ainult Tallinna halduskohus, vaid oma varasemas praktikas ka ringkonnakohus ise. Minu kommentaari leiate siit:
 
 
Kõnealuse probleemi juriidilise tausta kirjutasin aga lahti juba veebruarikuus, näidates, mil moel rikutakse välismaal sõlmitud nn homoabielusid Eestis kehtiva abieluna tunnustades otseselt nii kehtivat õigust kui ka selle taustaks olevat seadusandja tahet. Toon ka selle analüüsi viite uuesti välja:
 
 
Loodetavasti õnnestub mul kätte saada ka Tallinna Ringkonnakohtu tänase otsuse ärakiri, et oleks võimalik otsusega süvitsi tutvuda ning seeläbi ka põhjalik seisukoht kujundada. Saatsin täna kohtule palve otsuse ärakirja väljastamiseks, aga viimati, kui ma samasuguse palvega sama kohtu poole pöördusin, vastati palvele eitavalt. Eks näis, kas sel korral läheb paremini.
 
Igal juhul hoiame sel teemal silma peal, jälgides, millises suunas püütakse kohtumenetluste kaudu neid küsimusi liigutada. Kindlasti hoian ka Teid selles osas oluliste uudistega kursis.
 
Tervitades 

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP