RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. jaanuar 2018

Huvitavat pühapäevaks: Kalevipoeg ja soolavargad

Hirmusennevanal aal käisid mingid kongus ninadega pätid pidevalt Eestist soola varastamas. Sool oli tollal ikka väga kallis kraam ja sellepärast siis Kalevipoeg vihastas ühel päeval hirmsasti, haaras mõõga ja hiilis varastele järele. Vargad lidusid ees, suured kotid seljas, ja Kalevipoeg kõndis rahulikul sammul nende järel, tegi vahepeal piipu, rüüpas lähkrist kalja ja sügas selga, sest tal olid väga pikad jalad ja varastel jälle lühikesed, sest kogu nende pikkus oli näppudesse läinud.

Seitse nädalat kestis see jälitamine, Kalevipoeg pistis tee peal paar härga nahka ja jõi kolm kloostrit veinist tühjaks, nunnad olid pärast seda väga õnnelikud, mõni lausa üheksa kuud ja pealekauba. Lõpuks jõudis Kalevipoeg sinnapaika, kus varganäod oma kotid tühjaks kallasid ja seda suure kisa ja käraga müüma hakkasid. Pidu ei kestnud pikalt, sest Kalevipoeg tõmbas mõõga tupest ja raius kõik vargad ja nende abilised seibideks, ostjad aga põgenesid pükse märjaks lastes ja kabuhirmus kiljudes igasse ilmakaarde laiali.

Põgenejate püksimärjast tekkis hiigelsuur lomp, milles sool lahustuma hakkas. Täna tuntakse seda kohta Surnumere nime all.

Allikas: Autor Aldo Roomere, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP