RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 21. jaanuar 2018

Mart Helme: president Kaljulaidi tegevus võib viia valitsuskriisini

Kui riigikogu enamus otsustab justiitsministrit tema väljaütlemiste pärast umbusaldada, siis võib see viia valitsuskriisini, sest umbusaldusega on lubanud liituda ka mitmed võimuliidu saadikud. EKRE esimehe Mart Helme sõnul tuleb kujunenud olukorras näpuga näidata eelkõige president Kersti Kaljulaidi poole.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna riigikogu fraktsioon võtab minister Urmas Reinsalu umbusaldamise küsimuses seisukoha tuleva nädala esmaspäeval.

“Me ei taha sündmustest ette rutata, sest ministrite umbusaldamine iga paari nädala tagant ei tee riigivalitsemist paremaks. Valitsuses on ministreid, kes oma sisulise tegevuse tõttu vääriksid umbusaldust palju enam kui Reinsalu. Reinsalu on mitmes küsimuses hoidnud meie jaoks olulist konservatiivset joont,” ütles Helme.

“Ent see, mida Reinsalu naistevastase vägivalla kohta ütles [naistevastase vägivalla hukkamõistu kahetsemine – toim.], ei ole ühelegi poliitikule kohane. EKRE on suurima naiste osakaaluga erakond Eestis ja meil on keeruline oma liikmetele seletada, kui me umbusaldusavaldusega ei ühine. Reinsalu on kogenud poliitik ja pidi aru saama, milliseid tagajärgi tema sõnad põhjustavad.”
Helme sõnul tuleb kujunenud olukorras otsa vaadata ka presidendile ja presidendikantselei töötajatele, kes otsustasid NO teatri võtta aastapäeva etendust tegema.

„See on nüüd juba teine kord selle kuu jooksul, kus president konkreetselt põhjustab üleriigilise skandaali. Esimest korda hümniga, teist korda siis nüüd oma jäärapäise NO-teatri ja Ojasooga. See näitab ikkagi väga selgelt, et president peab tegema järeldused, kuidas ta poliitiliselt käitub. Sisuliselt provotseeris president meie parlamentaarses riigis olukorra, mis võib viia valitsuskriisini. President peab olema riigi ja rahva ühendaja, mitte ühiskonna lõhestaja ja parlamendi töösse sekkuja,” sõnas Helme.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-president-kaljulaidi-tegevus-voib-viia-valitsuskriisini/ 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP