RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 20. veebruar 2018

Härra Nestor, palun märkige ka riigikogu lehel oma eluloos, et astusite laulva revolutsiooni ajal NLKP-sse

 
Riigikogu spiiker Eiki Nestor (paremal) 2017. aasta märtsis "tõejärgse maailma" probleemidele keskendunud Postimehe arvamusliidrite lõunasöögil sosistamas midagi põnevat Jüri Luigele. Foto: Scanpix

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid juhib riigikogu esimehe Eiki Nestori tähelepanu asjaolule, et riigikogu kodulehel avaldatud parlamendi esimehe eluloos on tema NLKP-sse kuulumine lubamatult maha salatud. Allpool on Vooglaiu pöördumine tervikkujul.

Lgp Eiki Nestor!

Hiljuti leidis portaali Objektiiv vahendusel kinnitust fakt, et kuulusite 1980ndate aastate lõpus Nõukogude Liidu Kommunistlikku Parteisse. Seejärel kinnitasite seda meedia vahendusel isegi.
Juhin aga Teie tähelepanu asjaolule, et riigikogu kodulehel avaldatud parlamendi esimehe elulookirjelduses ei ole Teie NLKP-sse kuulumise kohta mitte mingisugust märget.
Ilmselgelt on avalikkusel õigus saada parlamendi spiikri ja kõigi teiste rahvasaadikute eluloo ja selle olulise osana parteilise kuuluvuse kohta tõest informatsiooni. Seevastu on väär ja otseselt avalikkust eksitav esitada parlamendi kodulehel seda infot valikuliselt, eriti veel selles osas, mis puudutab varasemat parteilist kuuluvust.
Kuulumine poliitilistesse parteidesse ei ole poliitikute puhul eraeluline ega ka kõrvalise tähtsusega asjaolu, mille osas oleks põhjendatud teatud infot varjata.
Kuulumine poliitilistesse parteidesse ei ole poliitikute puhul eraeluline ega ka kõrvalise tähtsusega asjaolu, mille osas oleks põhjendatud teatud infot varjata. Vastupidi, see on üks kõige olulisemaid aspekte, mille alusel kujundada seisukoht end rahvaesindajaks välja pakkunud ja seda jätkuvalt tegevate inimeste kohta.
Eelnevat silmas pidades oleks tungivalt soovitav, et Teie kui parlamendi esimees tooksite oma elulookirjelduses ausalt välja, et olete olnud NLKP liige, ning annaksite sellega ka teistele rahvasaadikutele head eeskuju.
Vaja oleks seista selle eest, et parlamendi kodulehel oleks esitatud kõigi parlamendiliikmete kohta terviklik ülevaade (koos kuupäevadega), millistesse parteidesse või muudesse poliitilistesse ühendustesse nad on oma elu jooksul kuulunud.
Loodan, et riigikogu juhatus võtab selles osas initsiatiivi.

Lugupidamisega
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

cc: Riigikogu kantselei, Enn Eesmaa (riigikogu aseesimees), Hanno Pevkur (riigikogu aseesimees)

Allikas: http://objektiiv.ee/harra-nestor-palun-markige-ka-riigikogu-lehel-oma-eluloos-et-astusite-laulva-revolutsiooni-ajal-nlkp-sse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP