RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 3. veebruar 2018

Rahvuskonservatiivid korraldavad Tartu rahu aastapäeva puhul tõrvikurongkäigu

Rahvuskonservatiivid korraldavad täna Tartus tõrvikurongkäigu, et tähistada 98 aasta möödumist sündmusest, millega Nõukogude Venemaa tunnustas Eesti riiki ja eestlaste võitu Vabadussõjas.

Tõrvikurongkäigus kaasalööjaid oodatakse kell 17.30 Tartu kesklinna Küüni tänavale kaubamaja ette, kust rahvas hakkab kell 18 Raekoja platsi poole liikuma. Raekoja platsil toimub suur rahvakoosolek, kus kõnemehed räägivad loitvate tõrvikute ees. Sõna võtavad Indrek Särg, Ruuben Kaalep, Rein Koch, Märt Kunnus, Indrek Kalda jt.

„Kui eelmise aasta tõrvikurongkäigul osales tublisti üle saja inimese, siis tänavu oodatakse kaks korda rohkem rahvusmeelseid rongkäigulisi. Eriti on oodatud pered koos lastega,“ ütles EKRE Tartu ringkonna esimees Indrek Särg.

“Tähistame koos linnarahvaga Jaan Poska ja teiste tublide meeste tööd, kes suutsid Vabadussõja diplomaatilistele rünnakutele vastu seistes kindlaks jääda ja teha Eestile hiilgavate tingimustega rahulepingu. Ühtegi teist sellise kasuga sõlmitud lepingut meie ajaloos pole. Eriti tähistame nende eesti meeste ja koolipoiste vaprust, kes kindlalt rinnet pidasid ja ülekaalukate punavägede rünnakute ees ei taganenud.“

Särg lisas, et Tartu rahu tõrvikurongkäik võimaldab ka enesele otsa vaadata. „Me ei tohiks olla halvemad kui need mehed, kes meile võidu ja oma riigi tõid. Ka tänapäeval ei tohiks me välissurvele järele anda, seda võiks tollaste kangelaste tehtud rahu meile meenutada. Ainult kindlameelsust kroonib võit.”

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond korraldab koos Tartu Rahu Põlistamise Seltsi ning Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Koguga Tartu rahu mälestusüritusi juba mitmendat aastat. 2016. aastal peeti ühiselt suur konverents Tallinnas Rahvusraamatukogus, 2017. aastast on Tartus korraldatud 2. veebruari tõrvikurongkäiku.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/tana-tartus-rahvuskonservatiivid-korraldavad-tartu-rahu-aastapaeva-puhul-torvikurongkaigu/
______________
OTSEPILT ja FOTOD | Tartus toimub Tartu rahu aastapäeva puhul tõrvikurongkäik

Link: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otsepilt-ja-fotod-tartus-toimub-tartu-rahu-aastapaeva-puhul-torvikurongkaik?id=80994447

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP