RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 17. aprill 2018

MATTI ILVES: EESTLASED VALITSESID KUNAGI VENEMAAD

Pildil Rakvere seminari hoone, praegu ametikool

See on päris tore lugu. Minu vanaonu rääkis, et kui ta õppis Rakvere Õpetajate Seminaris tsaariaja lõpul, siis koolis õpetati neile, et vene kaupmehed käisd tihti Eestis ja nägid meie head valitsemist ja korda tervel maal, ning nende õhutusel kutsutigi kolm venda valitsema Venemaad.

Vene kroonikast: "Meie maa on suur ja lai, kuid korda ei ole seal mitte – tulge valitsege meie üle ja olge meile vürstideks."

Vanem vend Rjurik - Juurik, asus Novgorodi; teine vend Sineus - Siniuss, läks Valgjärvele; kolmas Truvor - Truuvaar, asus Irboskasse. Selline lugu siis viikingitest valitsejatega. Sest Rootsi viikingitel ei pidanud olema üldse selliseid sõna- ega nimetüvesid.

Sama teadmist kasutas Tartu rahuläbirääkimistel ka kindral Soots piirikomisjonis vaidlusel vene esindaja Kostjaeviga, ka Kindralstaabi Akadeemia lõpetanud sõjaväelasega.

Tsitaat raamatust Willjam Toomingas (Tartu rahuläbirääkimiste sekretär) "Mälestused": "Kostjajev seletas: "Oleme teile küllalt vastu tulnud. Ajalooliselt on meil õigus selle asukoha peale, kus me praegu kõneleme. See oli venelane vürst Juri, ses omandas selle Jurjevi linna. Aga meie oleme suuremeelsed ja sellest me ei räägi."

"Ei ärge olge," pareeris Soots. "Räägime aga pealegi Vene ajaloost. See on huvitav jutt. Kui teie ja mina käisime koolis, algasid kõik Vene ajaloo õpperaamatud, nagu teate, järgmiselt: "Ja venelased saatsid saadikud välismaale ütlema: "meie maa on suur ja rikas aga temas ei ole korda. Tulge meid omama ja valitsema meie üle!" Selle kutse peale reageerisid kolm venda - Rurik, Sineus ja Truvor. Nad tulid Novgorodi ja asutasid Vene riigi. Ruriku järeltulijad valitsesid Venemaad 700 aastat, kuni a. 1613, kui troonile valiti Romanov. Need kolm venda, kes tulid  omama ja valitsema Novgorodi olid varjaagid, eestlased. Aga me oleme suuremeelsed, jätame teile Novgorodi ja pealekauba veel Moskva, mis kuulus Ruriku perekonnale."
Seepeale tormas Kostjajev toast vandudes välja."

Nüüd, Euroopa Liidu aegadel, on juba tehtud algust meile uue ajaloo kirjutamisega ja sealt roogitakse välja täiesti meie rahvuslik ajalugu.
___________
Lugege siit: http://rahvuslane.blogspot.com.ee/2013/01/matti-ilves-meilt-voetakse-ara.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP