RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 24. aprill 2018

UURING: EKRE toetus kasvas rekordiliselt kõrgeks – 19%

Uuringufirma Kantar Emor erakondade populaarsusküsitluse kohaselt Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetus tänavu aprillis aegade kõrgeim – 19%. EKRE on astumas Keskerakonna kandadele.
Üldarvestuses toetas aprillis Reformierakonda 30 protsenti vastanutest, Keskerakonda toetas 21,6,

EKRE-t 19,1 ja SDE-d 10,6 protsenti vastanutest. Eestimaa Roheliste toetus oli aprillis 6,1 protsenti, Vabaerakonnal ning IRL-il mõlemal 5,8 protsenti.

Kui üldarvestuses on EKRE kolmandal kohal, siis eestikeelsete kodanike seas on EKRE populaarsuselt teine erakond. Reformierakonda toetas 35,9 protsenti ja EKRE-t 21,3 protsenti eestikeelsetest. Suuruselt kolmanda toetusega oli eestikeelsete kodanike hulgas Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 11 protsendiga. Toetuselt neljas erakond oli aprillis eestlaste hulgas Keskerakond, mida pooldab 8,6 protsenti poliitilise eelistusega vastanutest. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning Eestimaa Rohelisi pooldas mõlemat võrdselt 7,5 protsenti ja Vabaerakonda 7 protsenti eestlastest.
Kantar Emor näitab erakondade reitinguprotsente nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Andmete näitamise selline viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Aprillis oli “ei oska öelda” osakaal 27 protsenti. Maksimaalne statistiline viga ±3,1 protsenti.
Kokku küsitles Kantar Emor 12. – 18. aprillini veebiintervjuude meetodiga 908 kodanikku vanuses 18-74 aastat.

BNS / UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/uuring-ekre-toetus-kasvas-rekordiliselt-korgeks-19/ 
_______________
Vikerraadio küsitlus, 23.04
Kui homme toimuksid riigikogu valimised, kellele annaksite oma hääle?

Reformierakond
9%
Keskerakond
19%
EKRE
45%
SDE
5%
IRL
4%
Vabaerakond
14%
Eestimaa Rohelised
2%
Ei läheks valima
2%

471 hääletajat
Aitäh hääletamast!

M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP