RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 15. mai 2018

EKRE pärib aru: miks lükatakse Pirita kalmistul haudu buldooseriga kokku?

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Tallinna linnavolikogu fraktsioon esitas abilinnapeale Züleyxa Izmailovale arupärimise, milles soovib selgitust tänavu aprillist teostatavate korrastustööde kohta Pirita kalmistul.
„EKRE fraktsiooni poole on pöördunud šokeeritud linnakodanikud, kelle sõnul lükatakse Pirita kalmistul, mis muinsuskaitse poolt ajaloomälestisena arvele võetud, haudu buldooseriga kokku, sõidetakse nendest traktoritega üle ning kõrvaldatakse hauatähiseid,“ ütles fraktsiooni esimees Urmas Reitelmann.

„Surnuaial toimuvast rüüstetööst on kirjutanud ka Maaleht. Artikli juures olevatelt fotodelt on näha, et mures linnakodanike sõnad peavad paika ning toimunud on ulatuslik laastamine. Tallinna Linnaplaneerimisameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boriss Duboviki sõnul ei ole Pirita kalmistu korrastustöödeks luba väljastatud ega ole toimunud ka järelevalvet. Kalmistute juhataja alustas töid omavoliliselt.“

Reitelmanni sõnul soovib fraktsioon linnavalitsusele esitatud arupärimisega saada selgust, kuidas on võimalik, et muinsuskaitse poolt kaitstud ajaloomälestise osas alustatakse ümberkorraldustöid ilma loa ja kooskõlastusteta, ning kes võtab vastutuse tehtud rüüstetöö eest.
„Soovime teada, kas ja kuidas on talletatud kokkulükatud haudadesse maetud inimeste andmed ning kas eemaldatud hauaplaadid ja ristidel olnud nimeplaadid on säilitatud. Samuti ootame selgitust, miks ei ole terviklikult muinsuskaitse poolt kaitstud ajaloomälestist seni vajalikul määral hooldatud,“ ütles Reitelmann.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-parib-aru-miks-lukatakse-pirita-kalmistul-haudu-buldooseriga-kokku/ 
____________
Jaa, asi paistab käivat linnas juba nii, nagu nõukogude ajal...
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP