RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. jaanuar 2019

EKRE ähvardab oma kaitseüksuste loomisega

Kui politsei ei ohjelda Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ähvardajaid ja ründajaid, võib EKRE asuda moodustama oma kaitseüksusi, teatas erakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Martin Helme. "Kas sallivuslased seda tahavadki, et EKRE hakkaks organiseerima oma kaitseüksusi?"

"Kui riik meid ei kaitse, siis peame me end ise kaitsma. Kas sallivuslased seda tahavadki, et EKRE hakkaks organiseerima oma kaitseüksusi? Olge ettevaatlikud oma soovidega, need võivad täide minna!" vahendas BNS Helme postitust sotsiaalmeedias.
Helme tõi oma ähvarduse põhjenduseks erakonna plakatite sodimise Tallinnas ja EKRE Ida-Viru kandidaatidele tehtud kollektiivsed tapmisähvardused.
"Loomulikult pöördume politseisse, plakatite sodimine on kampaania häirimine ja poliitilise meelsuse avaldamise takistamine. See on üheselt kuritegu Eestis. Arvestades seda, et Tallinnas on Suur Vend väga suur ja kõik kohad kaameraid täis, peaks süüdlased kiirelt tuvastatama," kirjutas Helme.

"Tapmisähvarduse peale sotsiaalmeedias on riik varem päris karmilt reageerinud, viitan Martin Kattai ähvardusele tollase peaministri Taavi Rõivase suhtes," lisas ta. "Väga jõuline uurimine - läbiotsimised, arvutite konfiskeerimised, vahi alla võtmised - ja kiire kohtuprotsess lõppes süüdi mõistmisega. Kui nüüd ei käituta sama standardiga, kinnitatakse seda, et Eesti ei ole õigusriik ja erinevatele inimestele kehtivad eri reeglid," tõdes EKRE aseesimees.
Helme viitas ka hiljutisele juhtumile Saksamaal, kus peksti läbi parempopulistliku erakonna parlamendisaadik. "Kui muidu endas jõudu ei leia EKRE kaitseks sõna võtta, ammutage eeskuju oma vaimselt emalt Angela Merkelilt, kes mõistis üheselt hukka AfD saadiku peksmise Saksamaal. Lausa Saksa sotsid ütlesid, et "isegi" AfD puhul ei ole selline käitumine aktsepteeritav. President, peaminister, spiiker, näidake, et te ei muretse ainult omade pärast vaid tõepoolest demokraatia toimimise pärast," sõnas Helme.

Helme kritiseeris ka ajakirjanduse käitumist. "Ühtlasi tasuks nüüd Eesti meedial korra peeglisse vaadata ja tunnetada vastutust taolise ühiskondliku õhustiku tekkimise eest. Kui ikka iga päev suuremate peavooluväljaannete külgedel vehitakse natsimalakaga ja kujundatakse hoiakut, et ühte parteid võib sõimata ja laimata, ähvardada ja mõnitada, et nendevastane poliitvägivald a la Tarand on igati ok, siis järgmine samm ongi kergemini erutuvate sallivuslaste vägivallategevus EKRE liikmete, kandidaatide, ürituste vastu. Meedia, see on teie tehtud!" süüdistas EKRE aseesimees.

Allikas: http://www.pealinn.ee/tagid/koik/ekre-ahvardab-oma-kaitseuksuste-loomisega-n234799

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP