RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 20. veebruar 2019

Libauudiste vabrik Postimees paneb täiega: eksliige Kaljuste toodi EKRE-sse tagasi

Maria Kaljuste on endine, mitte praegune EKRE liige.

Ennast ajakirjanduse lipulaevaks pidav Postimees ei hooli ammugi enam tõest, kui on vaja kedagi tõrvata – nii tehti peaaegu kahe aasta eest EKRE-st välja arvatud Maria Kaljuste väljaande poolt taas erakonna liikmeks.

Naljakas on see nii Postimehe sõsarakese Elu24 kui ka Kaljuste enda poolt, sest kogu kõmuloos pole üks aru saanud ega teine selgitanud, et 2017. aasta märtsis arvati Maria Kaljuste EKRE-st välja.
Nii pani Elu24 juba pealkirjas: “Maria Kaljuste kaitseb Katrin Lusti: nüüd äkki on neid halvustav küsitleja leitud. Kaljustel jätkub kriitikat ka Mart Helme pihta!”
Edasi aga jätkus jutt samal moel: “Kuue erakonna juhid andsid tänases pöördumises teada, et nad boikoteerivad Kanal2 valimisdebatti saate meelelahutusliku sisu pärast. Boikoteerimine aga ei istu hästi EKRE liikmele Maria Kaljustele, kes kritiseerib erakondade juhtide otsust seda teha. Kuigi allakirjutanute hulka kuulub ka Kaljuste enda erakonna esimees Mart Helme, siis poliitik enda kriitikaga juba tagasi ei hoidnud.

EKRE pressiesindaja juhtis Postimehe tähelepanu tehtud veale, mispeale tehti loos muudatused täpsustusega “Parandatud kell 20.30.”
Kui guugeldada “maria kaljuste ekre”, siis tuleb esimese loona aastatetagune Delfi lugu Maria Kaljuste väljaarvamisest seoses erakonna maine kahjustamise ja heade tavade rikkumisega. Kas Postimehes on tõesti raske teha väike taustauuring või on EKRE-viha nii suur, et ei malda põrutamisega oodata?

Kogu selle jutu mõte on selles, et Postimeest ei maksa enam vähimalgi määral tõsiselt võtta – kui EKRE tõrvamisel lastakse sisse sellised põhimõttelised vead, et kritiseerivat eksliiget peetakse tegevliikmeks (hurraa, sisevastuolud EKRE-s!), siis mis objektiivsust võiks oodata teistes teemakäsitlustes?

Elu24 kirjutas ju ka mullu 28. novembril loo “Pahameeletorm Facebookis: ärinaine Karoli Hindriks süüdistab ameeriklanna ründamises fašiste”, vahendades nii libauudist: “Eile ründasid Tallinnas Stroomi rannas ettevõtja Karoli Hindriksi ameeriklannast sõpra kaks Eesti meest, kes loopisid naist kividega ja käskisid välismaalasel koju minna.” Jutt käib justkui tõestijuhtunud sündmusest, mis tegelikult osutus väljamõeldiseks – aga Postimees aitas kaasa alusetule vihaõhutusele.
Niisiis – kas Eestis on üldse veel sõltumatut meediat või ongi kõik Postimehe moodi libauudiste vahendajad, kes ei viitsi isegi korra Googles ära käia?

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/libauudiste-vabrik-postimees-paneb-taiega-eksliige-kaljuste-toodi-ekre-sse-tagasi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP