RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. aprill 2019

MATTI ILVES: LINDUDE SUURIMAD VENLASED?

"Vikerraadiost" sain teada, et lindude suurimad vanlased on kassid ja neid tuleks hoida lausa ketis! See on tegelikult täielik jama. Kassid on vabadust armastavad loomad ja vanas Egiptuses olid nad lausa pühad ja kinni neid hoida ei tohi.
Tegelikult kassid on kodule väga truud ja võivad koduümbrusest murda vaid mõne üksiku linnu.

Jah, meie teadlased on teinud kindlaks, ei putukate ja lindude arv väheneb katastroofiliselt.  20 aasta jooksul on Saksamaal lendavate putukate biomass kahanenud rohkem kui 75 protsenti ja vastavalt sellele ka linnud, enam-vähem samasugune olukord on ka meil. Kedagi ei rõõmusta laululindude või maastike õiterohkuse kadumine ja putukatel on siin täita tähtis roll.  Eestist kaob igal aastal 60 000 linnupaari ja alates 1980ndatest on metsalindude arvukus vähenenud pea veerandi võrra.

Selles on tegelikult süüdi kaasaegsed taimekaitsevahendid, petitsiidid. Nende kasutamisest tuleks loobuda ja minna Eestis üle mahepõllumajandusele.

Read more...

Riigikogu istung, 29. aprill 2019



Riigikogu tänasel istungil andsid ametivande Riigikogu asendusliikmed, kes asusid ametisse seoses Riigikogu liikmete Jaak Aabi, Taavi Aasa, Mart Helme, Martin Helme, Rene Koka, Jüri Luige, Jüri Ratase, Urmas Reinsalu ja Mailis Repsi volituste peatumisega nende nimetamise tõttu Vabariigi Valitsuse liikmeks. Ametivande andsid Urmas Espenberg, Heiki Hepner, Tiit Kala, Kerstin-Oudekki Loone, Natalia Malleus, Mart Nutt, Peeter Rahnel ja Kai Rimmel. Uue valitsuse peaminister Jüri Ratas luges ette ametivande ja kirjutas vandetekstile alla. Seejärel kutsus ta ametinimetuste järgi kõik ministrid ametivannet allkirjastama. Vande andsid haridus- ja teadusminister Mailis Reps, justiitsminister Raivo Aeg, kaitseminister Jüri Luik, keskkonnaminister Rene Kokk, kultuuriminister Tõnis Lukas, maaeluminister Mart Järvik, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, rahandusminister Martin Helme, rahvastikuminister Riina Solman, riigihalduse minister Jaak Aab, siseminister Mart Helme, sotsiaalminister Tanel Kiik, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik ja välisminister Urmas Reinsalu. Pärast ministrite ametivande andmist kirjutas Vabariigi President Kersti Kaljulaid lahkuva valitsuse ametist vabastamise otsusele alla. Uus valitsus asus täitma oma ametikohustusi.
 Varro Vooglaid:Tsirkus, lihtsalt tsirkus! Soliidsed inimesed nii ei käituks. President dressipluusiga riigikogus... Ainuüksi sellised asjaolud panevad mõtlema, et... Ah, ma parem ei ütle. Hakkame nüüd kõik käima riigikogus mingite vaimukate sõnumite dressipluusidega... Vot sellistel puhkudel on küll mõnevõrra piinlik oma riigi pärast.
______________
Sõnum presidendi dressipluusil: sõna on vaba. Peale selle lahkus ta Kuusiku vandeandmise ajal saalist! See klounaad on oli lausa häbiväärne
M.I.

Read more...

Karin Kuusik: oma pere kaitseks kaalume pöördumist kohtu poole

Väliskaubanduse ja infotehnoöoogiaministri kandidaat Marti Kuusik

Perevägivalla süüdistuste alla sattunud IT- ja väliskaubanduse ministri Marti Kuusiku eksabikaasa Karin Kuusik saatis pöördumise, milles ta palub meedial laimulevitamine jätta ning pere ja lapsed rahule jätta.
Karin Kuusik: “Olen äärmiselt häiritud minu ja minu eksabikaasa vastu algatatud laimukampaaniast.

Eriti alatu on, et tahes rünnata Martit, rünnatakse kogu meie perekonda, kaasa arvatud meie kaht alaealist last, kes on räigest rünnakust oma isa vastu endast väljas.
Olen ajakirjanikele varem kinnitanud ja kinnitan ka nüüd, et Marti ei ole minu vastu mingit vägivalda tarvitanud. Minu kaks käeluumurdu on olnud õnnetusjuhtumid, milles Martil puudub vähimgi roll. Lisaks anonüümsele laimule on Eesti Ekspressi artiklis mitmeid valeväiteid, näiteks ei vasta tõele nende kirjeldus meie kinnisvaratehingutest.

Ma võin vaid aimata, miks on minu ja Marti ümber liikvele läinud kuulujutud. Oleme kaks korda abiellunud ja kaks korda lahutanud. Nagu paljudes peredes, on ka meil olnud aastate jooksul keerulisemaid aegu. Meil on olnud ka tülisid, aga mitte kunagi ei ole Marti kasutanud minu vastu vägivalda.
Ajakirjanikud, jätke meie pere rahule ja lõpetage laimu levitamine, vastasel juhul kaalume Martiga pöördumist kohtu poole enda ja oma pere kaitseks.

Allikas: https://uueduudised.ee/varia/karin-kuusik-oma-pere-kaisteks-kaalume-poordumist-kohtu-poole/
______________
Paistab, et need süüdistused põhinevad vaid kuulujuttudel ja see on Martin Kuusiku ning EKRE vastane liberaalide järjekordne infooperatsioon.
M.I.

Read more...

esmaspäev, 29. aprill 2019

"Räägime asjast" 28.04.2019

Allikas: https://www.mixcloud.com/raadiosaade/r%C3%A4%C3%A4gime-asjast-28042019/
 

Read more...

“Appi, EKRE osalusega valitsus piirab sõnavabadust!” – just see on Kiisleri ja Lobjaka lahkumise taga

Ruuporid on valmis – kohe hakkab neist kõlama, kuidas uus valitsus ajakirjandusvabadust piirab! Pilt on illustratiivne.

Kas Eesti poliitilistel rinnetel formeeritakse vägesid ümber? Viimaste päevade sündmused meediamaastikul lubavad oletada, et uue valitsuse tööleasumise ajaks algatakse uus suurpealetung tema vastu ja seda ajakirjandusvabaduse lipu all.

Justkui täiesti seosetult ja juhuslikult lahkusid kaks meediahüääni – Vilja Kiisler ja Ahto Lobjakas. Mõlemad justkui olevat sunnitud lahkuma, kuigi olevat ka ise nii otsustanud. Aga mis kõige tähtsam – mõlemad on olnud teravas sõnasõjas EKRE-ga!

Stsenaarium on täiesti läbinähtav – Lobjakas, kes nimetas EKRE ministreid saastaks, ja Kiisler, kes ütles intervjueeritavale Kadri Vilbale “Ma ei tahaks üldse teiega rääkida!”, lahkuvad pärast Jüri Ratase valitsuse ametisse kinnitamist oma väljaannetest, ja nende lahkumine tõstetakse meediapilti otse uue valitsuse tööle asudes: “Appi, uus EKRE osalusega valitsus asus meediavabadust piirama!”
Esimene signaal on juba kohal. “Viimane nädal on sõltumatu Eesti ajakirjanduse jaoks olnud üks halvimaid viimase 28 aasta jooksul,” kirjutab endine Postimehe peatoimetaja ja “kahesajataja” Lauri Hussar oma sotsiaalmeedia seinal.

Ta jätkab: “Sellepärast teen üle paarikümne aasta Eesti ajakirjanduses töötanud inimesena Eesti Vabariigi presidendile ettepaneku kutsuda kokku sõnavabaduse kaitseks ümarlaud, kuhu kuuluksid meediaettevõtete juhid ja omanikud, aga ka tegevajakirjanikud, kodanikuühiskonna esindajad, meediaeksperdid ja poliitiliste jõudude esindajad. Euroopas on täna mitmeid hoiatavaid näiteid, kuhu on viinud vaba ajakirjanduse vaigistamine. Eesti ei tohi seda viga korrata.”

Seega siis avati teine rinne. Kui EKRE oli veel opositsioonis ja süüdistas peavoolumeediat kallutatuses, jätkati tema kõige marulisemat peksmist väitega, et see ongi ajakirjanduse kohus. Nüüd on rahvuskonservatiivid valitsuses ja endistest peksjatest on saamas ohvrid – vaesed tagakiusatavad Kiisler ja Lobjakas kvalifitseeruvad ümber ja hakkavad võitlema “vaba ajakirjanduse eest”.
Seega võtavad meediahüäänid lihtsalt uue näo ja hakkavad ajakirjanduslambukesteks, kutsudes appi ajakirjandusvabadust EKRE huntide eest kaitsma. Martin Helmet, keda alles süüdistati ERR-i ründamises, hakatakse tõenäoliselt edaspidi käsitlema kui ministrit, kes sunnib ERR-i ebameeldivaid ajakirjanikke kõrvaldama.

Alles kaitses ju Erik Roose ERR-i Martin Helme süüdistuste eest kallutatuses ja Lobjaka-Tralla soosimises, nüüd aga peab ta tagasi lööma Lobjaka leeri rünnakuid, justkui olekski see vihaõhutaja EKRE nõudmisel sule sappa saanud – ajastatud vandenõu traagelniidid paistavad hästi läbi. Pole ime, kui lähiajal teatab oma lahkumisest ka Johannes Tralla ja siis kõlab terve Euroopa sellest, kuidas Jüri Ratase valitsus demokraatlikke õigusi piirab!

Uued Uudised on täiesti kindlal arvamusel, et nüüd, uue valitsuse ametisse astudes, algab Eesti meedias suur nutulaul sellest, kuidas siin ajakirjandusvabadust piiratakse, ja seda tehtavat muidugi rahvuskonservatiivide egiidi all. Hussar, Kiisler ja Lobjakas tegid otsa lahti.
Postimehes avaldatud lugude järgi tundub, et nüüd orienteerub kogu peavoolumeedia ümber – kui seni tunti ennast kindlalt ja kujundati ühiskonna arvamust omatahtsi, siis nüüd, kohates nõuet olla sõltumatu ja erapooletu, otsustasid nad hakata tagakiusatuteks ja nõuda endale õigust öelda endiselt, mida sülg suhu toob.

 Ka kõige erapoolematuma hinnangu järgi ei tohiks Lobjakas ja Kiisler olla ajakirjanduse positiivseteks näideteks, pigem on nad eeskujuks, milline ei tohiks ajakirjanik mingil juhul olla.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/appi-ekre-osalusega-valitsus-piirab-sonavabadust-just-see-on-kiisleri-ja-lobjaka-lahkumise-taga/

Read more...

Jumalaema kirik süüdati sümboolselt taas – arhitektid tahavad ajaloolisele pühakojale kaasaegset minaretiga torni

Hüvastijätulugu Jumalaema pühakojale?

Jumalaema kiriku põlengu järel on arhitektid asunud arutama, kuidas kirikut taastada.
Juba on kosta ka moodsa arhitektuuri esindajate arvamusi, mille kohaselt ei olegi mõtet taastada kirikut selle algsel kujul, vaid see tuleks ehitada n-ö kaasaegseks – klaaskatusega, terastorniga, või, miks mitte hoopis minaretiks.

Paljud juhtivad akadeemikud ja arhitektid on üsna põhimõtteliselt vastu hoonete ehitamisele või restaureerimisele stiilis, mis eelnes Le Corbusier või Bauhausi koolkonnale. Seetõttu kõnetas neid vägagi Prantsusmaa peaminister Edouard Philippe, kes teatas, et Jumalaema kiriku ehituse osas korraldatakse konkurss, millega otsustakse, kas hävinud kirikutorn peaks taastatama selle algsel kujul, või peaks Notre Dame saama moodsa torni.

The Telegraphis ilmus artikkel, milles väideti, et Jumalaema kiriku taastamine täpselt sellisena, nagu see oli, oleks täielik paroodia. Ajakirja Rolling Stone veergudel aga tsiteeriti Harvardi ülikooli arhitektuuriloolast, kelle meelest mõjub nii ülekoormatud tähendusega hoone põlemine justkui vabanemisena.
Juba ongi hakanud kogunema ideid uue torni ehitamiseks ja paistab, et paljud tuntud arhitektid on tõepoolest hakanud suruma peale mõtet ehitada kirik ümber n-ö kaasaegsena, kasutades tänapäevaselt rohket klaasi ja metalli.

Suurbritannia väidetavalt tuntuim moodsa arhitektuuri esindaja lord Norman Foster on tulnud lagedale kavandiga, milles katab iidset kirikut klaasist ja metallist kuppel ning terastorn, mida arhitekt nimetab kunstiteoseks valgusest. Tema meelest oleks see kaasaegne ja äärmiselt spirituaalne ning tabab hästi meie aja vaimu.
Arhitekt Ian Ritchie, kelle tuntuim teos on nn Spire of Dublin, nõela meenutav terastorn Dublinis, peab plaani tulla välja umbes sarnase ettepanekuga. Ta kirjeldab seda kui imekaunist kaasaegset klaaskristallidest ja roostevabast terasest ehisraamistikku – põhimõtteliselt siis midagi sellist, mis on igav ja ebaoriginaalne, lihtsalt klaas ja metall.

Kuid kõige vastuolulisema ettepaneku leiab arhitektuuriajakirjast Domus, kus Tom Wilkinson leiab, et põlenud torn tuleks asendada minaretiga, mälestamaks 1960. aastal Prantsuse valitsuse vastu protesteerinud alžeerlasi. „Neid riigi ohvreid võiks mälestada asendades [torn] – miks mitte? – elegantse minaretiga,“ arvab Wilkinson.

Allikas: Breitbart
Refereeris Triin van Doorslaer

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/jumalaema-kirik-suudati-sumboolselt-taas-arhitektid-tahavad-ajaloolisele-puhakojale-kaasaegset-minaretiga-torni/
______________
Ei maksa unustada, et meie "sallivuslased" tahtsid ehitada endisest vesilennukite angaarist mitte Meremuuseumi, vaid hoopis mošee!
M.I. 

Read more...

pühapäev, 28. aprill 2019

Huvitavat pühapäevaks: Tööpõlgurite töölaagrite seadus

Allikas: Facebook

Read more...

Rakvere linnavalitsus aitab pagulasperet vastavalt vajadustele: toetust iga pereliikme kohta 3000 eurot

“Rakvere linnavalitsus aitab perekonda vastavalt nende vajadustele. Kui pagulaspere saabub omavalitsusse, siis antakse toetust iga pereliikme kohta 3000 eurot”, vahendab Virumaa Teataja.

 Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket rääkis, et kui pere lahkus Saksamaale, soovitas sotsiaalministeerium osa toetusest kõrvale panna, sest on loogiline, et inimesed tulevad tagasi.

Kas keegi teist on saanud Rakverre elama asudes 3000 € pereliikme kohta?
Rakverel ei jätku raha isegi lastele malelaudade jaoks, et koolides saaks malet õpetada.

Allikas: http://rahvuslane.ee/rakvere-linnavalitsus-aitab-pagulasperet-vastavalt-vajadustele-toetust-iga-pereliikme-kohta-3000-eurot/

Read more...

Varro Vooglaid: Ahto Lobjakas tõstis ideaalina esile Rootsi rahvusringhäälingu

Saate “Globalistid või natsid?” teises osas tõstis Ahto Lobjakas ideaalina esile Rootsi rahvusringhäälingut, kus olevat sõnade “rahvus” või “rahvuslus” kasutamine rangelt ära keelatud. Paraku selgus, et Eesti Rahvusringhäälingus võib neid sõnu endiselt kasutada, aga endale ebameeldivate poliitikute tembeldamine saastaks on endiselt lubamatu.

Lihtsalt absurdne on vaadata, kuidas inimest, kes tahaks näha riigimeedias sõnade “rahvus” ja “rahvuslus” kasutamise keelamist (!) ning kes on järjepidevalt pooldanud nn vihakõne keelu kehtestamist, et riikliku repressiivvõimu abil sõnavabadust maha suruda, esitletakse sõnavabaduse kaitsjana. Vastavasuunalised osutused nt Toomas Hendrik Ilveselt on lihtsalt naeruväärsed. ERRi seaduse rikkumise õigustamine sõna- ja meediavaadusega on vastuvõetamatu ja jääb selleks. Aga eks see ole muidugi ootuspärane, et sotsid poliitikas, meedias ja akadeemias hoiavad kokku. Seda kokkumängu saame ka tulevikus näha küll ja veel.

Allikas: Facebook

Read more...

laupäev, 27. aprill 2019

Laupäevased pildid

Allikas: Facebook

Read more...

Spiiker Henn Põlluaas Riigikogu 100. aastapäevale pühendatud kõnes: “Positiivsete muutuste hõng on tunda.”

Henn Põlluaas 26. aprillil 2019 pidamas Estonia teatrisaalis kõnet Riigikogu 100. aastapäeva puhul
 “Kohati tundub aga, et kõige suuremaks ohuks endale oleme olnud meie ise. Vähene eneseteadlikkus, kriitikapuudus teiste soovitustele, tõeliste väärtuste eiramine, enamuse tahtele kurt teerullipoliitika, vastasseisu õhutamine… Ent positiivsete muutuste hõng on tunda,” ütles parlamendi spiiker Henn Põlluaas Riigikogu 100. aastapäevale pühendatud pidulikul üritusel “Estonia” teatris.

Lugupeetud endised ja praegused Riigikogu liikmed! President Rüütel! Valitsuse liikmed! Ekstsellentsid ja külalised! Hea Eesti rahvas!
Mul on au tervitada teid kaunis Estonia teatrisaalis. Me tähistame Eesti parlamendi sajandat aastapäeva. Eesti demokraatia sajandat aastapäeva.

Pooleteise tunni eest, täpselt sada aastat tagasi, lõppes siinsamas Asutava Kogu neljas koosolek. Koosolijate hoiak oli väga töine aga ka tõsine. Teisiti ei võinud see ollagi, sest käis ju Vabadussõda.
Eelmisel õhtul oli venelaste suurtükituli süüdanud hiigeltulekahju Narvas. Nädal tagasi oli vaenlane alustanud pealetungi lõunarindel. Käis mobilisatsioon ja meie väed sooritasid vasturünnakut. Rinnet pidasid kõige patriootlikumad ja julgemad võitlejad. Meie kangelased.
Ka Asutav Kogu oli 1919. aastal justkui rindeüksus. Nende keskmine vanus oli 36 aastat. Nad teadsid, et on demokraatiale alust pannes ka ise löögi all. Kuid Asutava Kogu toeks oli kogu Eesti ühiskond. Nad käsitlesid ennast mitte eliidina, vaid osana rahvast.
Asutav Kogu pakatas eneseusaldusest ja julgusest teha omamoodi. Võeti vastu radikaalne maaseadus, kuigi oponendid väitsid, et see polevat euroopalik. Nii see kui põhiseadus kinnitati tuliste kuid sisuliste vaidluste saatel. Kehtestati ka rahvaalgatuse õigus referendumite läbiviimiseks. Sellist rahvaalgatust, mis viiks rahvahääletuseni, seaduse vastuvõtmise või väljakuulutamata jätmiseni, meil täna aga enam ei ole.

Asutav Kogu ei mõelnud, mida arvatakse meist mujal ega oodanud võõrsilt juhtnööre. Nad mõtlesid, kuidas teenida Eesti riigi ja rahva huve. Deklareeriti, et Eesti rahvas tahab elada iseseisvat riiklikku elu rahvusriigina. Igavesti, nagu kinnitab ka tänane põhiseadus.
Eesti kuulus 1920. aastatel maailma kaheteistkümne ja Euroopa seitsme kõige demokraatlikuma riigi hulka. Naiste valimisõigus oli meil kehtestatud juba 1917. aastal. Pea kolmkümmend aastat varem kui Prantsusmaal või Šveitsis.

1944. aasta sügisel oli 1919. aasta Asutava Kogu liikmetest üle poole surnud või teadmata kadunud. Ülejäänutest pooltel tuli Eestist põgeneda. Nad jagasid oma rahva saatust. Okupeeritud Eesti jäi pooleks sajandiks kommunistliku režiimi ja venestamispoliitika tallata.
Kuid me ei leppinud sellega. Meie vabaduse- ja demokraatiaiha ei kustunud iialgi. Me säilisime rahvana ja taastasime 1991. aastal oma riigi. Rahvusriigi. Me mäletame hästi seda hingevõbelust, kui heiskasime taas sini-must-valged lipud. Me pidime alustama kõike jälle otsast. Nagu Asutav Kogugi, hakkas Riigikogu looma seadusi, protseduure ja norme. Täna oleme Euroopa Liidu ja NATO liikmed.
Meie aeg ei ole ehk nii dramaatiline ja ohtlik, kui see oli kahe maailmasõja vahel. Kohati tundub aga, et kõige suuremaks ohuks endale oleme olnud meie ise. Vähene eneseteadlikkus, kriitikapuudus teiste soovitustele, tõeliste väärtuste eiramine, enamuse tahtele kurt teerullipoliitika, vastasseisu õhutamine… Ent positiivsete muutuste hõng on tunda.

Jaan Tõnisson ütles oma poliitilises testamendis: Kui meie põlv tahab tõusta suveräänse rahva kõrgusele, kes oleks suuteline kandma iseseisvat Eesti riiklust ja kindlustada rahvuslikku tulevikku, siis peame avama oma hinge ideaalidele, mis viivad meid edasi ja ülespoole.
Eesti demokraatia ja parlamentarismi sajandal aastapäeval on tuleviku võti meie endi kätes. Asutava Kogu julgus, rahvuslikkus ja tõeliselt demokraatlik hoiak on meile eeskujuks. See on kinnistunud meie rahva hoiakutes. See, mis tõi meid siia, viib meid ka edasi.
Ma tänan kõiki Asutava Kogu ja Riigikogu liikmeid läbi aegade. Kõiki neid, kes on kandnud ja kannavad südames vabaduse ja demokraatia sädet.

Me vaatame lootusrikkalt tulevikku! Elagu Eesti!

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/riigikogu-esimees-henn-polluaas-parlamendi-100-aastapaevale-puhendatud-kones-positiivsete-muutuste-hong-on-tunda/

Read more...

Kalle Grünthal: Jaak Madison Europarlamenti!


Read more...

reede, 26. aprill 2019

MATTI ILVES: ORBAN LUBAB LÕPETEDA SISSERÄNDE TERVES EUROOPAS

„Meie kristlik tsivilisatsioon on kaalul tulevastel Euroopa Parlamendi valimistel,” ütles Ungari peaminister Viktor Orban oma valitseva Fideszi partei valimiste programmi tutvustaval üritusel.

Euroopa Parlamendi valimised otsustavad, kas Euroopa Liidul on tulevikus „rände- ja rändevastased” juhid, kas „Euroopa kuulub endiselt eurooplastele või teise tsivilisatsiooni massidele; kas me saame päästa oma kristliku Euroopa kultuuri, või kapitleerume multikultuursuse ees” ütles Orban.

Peaminister ütles, et „rahulolematus Euroopa eliidiga on suures osas seotud nende rände käsitlemisega”. See, millega Euroopa silmitsi seisab, ei ole ainult rändekriis, vaid rahvaste ränne ajaloolises mõttes, mainis ta. Ta ütles, et Euroopa võib peatada massiivse rände, kuid ta ei ole isegi üritanud; Euroopa Liidu praegused juhid toetavad ja julgustavad rännet.”

Orban kritiseeris tugevalt Euroopa Liidu ja PPE fraktsiooni juhte. Ta ütles:

1. Brüsseli bürokraadid peaksid kaotama oma võimu juhtima rändeküsimusi, see pädevus tuleks liikmesriikidele tagasi anda.
2. Ühtki riiki ei tohiks sundida sisserändajaid oma tahte vastu võtma.
3. Kedagi ei tohiks ELi lubada ilma kehtivate dokumentideta.
4. EL peaks lõpetama ettemakstud deebetkaartide ja sisserändajate viisade väljastamise.
5. Selle asemel, et anda Sorose valitsusvälistele organisatsioonidele raha, peaks EL maksma piirikaitsemeetmete eest.
6. Keegi ei tohiks Euroopas diskrimineerida kristlasi ja seellised juhtumid tuleks tuvastada.
7. ELi institutsioonidel peaks olema rändevastane juht.

Peaminister ütles, et need meetmed on väga olulised sisserände peatamiseks ja kristliku kultuuri säilitamiseks ning palus valijatel oma partei programm vastu võtta.

Meie Eestis ei tohiks anda ühtegi häält sotsdele ja liberaalidele, kui soovime oma riiki ja tervet Eurpa Liitu kaitsta moslemite ja teiste võõrkultuuride eest.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

Read more...

Igor Gräzin | Varsti tuleb uus Euroopa

Varsti saab 15 aastat sellest, kui me astusime Euroopa Liitu ja seega jääb üha vähemaks neid, kes mäletavad, miks me seda tegime. Aga põgus pilk tollastele ajalehtedele tuletab selle meelde. Esiteks oli juttu julgeolekust loosungi all „Ei iial enam üksi!“ (nagu oli juhtunud 1940. aastal). Siis nimetati veel kahte asjaolu – seda, et Euroopast tuleb palju raha (loosung „Sealt tuleb ilgelt pappi!“). Ja kolmandaks (uskuge või mitte, aga see oli loosung!) – „Euroopast saab särtsakaid mehi“.

Rohkemat ei mäletagi. Igatahes polnud tollal sõnakestki juttu euroopalikest väärtustest, solidaarsusest ja Euroopa helgest tulevikust, millesse ka meie panustada tahtvat. Kuna ma olin osaline euroskeptilises liikumises (teaduskeskus Vaba Euroopa), siis möönan, et tollane europropaganda oli väga egoistlik ja amoraalne.

Saime, mida tahtsime
Nüüd, 15 aastat hiljem on selgunud, et paljud meie hoiatused on paraku tõeks saanud – elektri hind on peaaegu nii kõrge, kui me ennustasime (see ei ole veel nii kõrge, kui arvasime, aga meie teaduslik lootus ei kao – küllap ta veel tõuseb), ennustasime infrastruktuuri arengu aeglust riigisektori suurendamise tõttu – siin on kõik „korras“: raudteeliiklus on poolik, Saartega praamiühendus ja lennuühendused (Estonian Airi pankrot ja Nordica taandumine Eesti liinidelt) elavad üleeilses päevas, Eesti põllumees ei saa normaalset toetust ega hakkagi saama.

Teidki ehitatakse valesti – alates Mäo teeristist, mille tõttu on Paidega ühendus kadunud kuni totakate kiirliiklusteedeni (näiteks Tootsis, kus raudtee kisti üles ja kruusapadja kohale, kus isegi äge sportlane ei saa joosta, tehti ere valgustus; Kirbla külas on kahetasandiline ristmik ja valgustatud kergliiklustee, mis viib eikuhugi)… Ja ma juba ei räägi kümnete ehk sadadegi maapoodide ja postkontorite kinnipanemisest.

3,4 miljardi eurone ettevõtlusraha on samuti kadunud tundmatusse sohu – EASi allesolek on veel imelikum kui tema omaaegne loomine. Lihtne katse: kui sõidate Eestis ringi, siis vaadake, kas see euroraha ettevõtluses ka kusagil silma paistab. Ei paista. Oleme tekitanud uue majandusharu – projektide kirjutamise, aruandmise ja rahasaamise, ainult et kasu sellest ei ole.
Ajad on muutunud – julgeolekuriski enam ei ole, sest me kuulume NATOsse. Ilusad mehed, keda lubati, saab kätte ka ilma selleta, et nad siia tuua – neile võib nüüd ise järele minna. Seega on omaaegsed Euroliitu astumise motiivid ära langenud.

Uued jamad
Küll aga on jamasid juurde tulnud – 2015.aasta pagulaskriis läks meist mööda väga napilt: Eesti valitsus oli valmis pagulasi vastu võtma sellises koguses, mida meile oleks pähe määritud. Oleme mõttetult osalenud Kreekale jt Euroopa riikidele kingitavas rahastusskeemis, alul EFSFis ja siis ESMis. Kusjuures viimase loomine kisendab oma seadusvastasuses taevani. Aga kus sa pääsed, kui tahad olla rohkem eurooplane ja sõnakuulelikum kui kes tahes teine.

Ma ei jõua kirjutada sellest, et meielaadsed mured on ka mitmetes teistes Euroopa riikides. Aga nad on. Just sellepärast otsustas Inglismaa meie juurest hoopis ära minna. Just sellepärast hakkas Itaalia korrastama oma rahandust ja viskas välja pururumala idee tasakaalus eelarvest. Just sellepärast keeldub Ungari Euroopa nõudmistest lubada oma piiri kaitsma Euroopa piirivalveväed (kes ei oska seda valvata, aga altkäemaksu võtta küll, nagu ütles Ungari peaminister).

Varsti tulevad Euroopa Parlamendi valimised ja see tähendab, et seniste kartelliparteide aeg saab läbi. Tulevad uued jõud ja uued erakonnad – hästi erinevad oma vaadetelt, kuid ühtsed selles, et kui tahame olla eurooplased, siis on tähtis saada senisest Euroopa korraldusest lahti.
Seega, kui tahame olla endiselt koos Euroopaga olemata tema sõnakuulekas sulane või pärisori, siis tuleb olla ka Eestis uute poliitikute ja poliitiliste jõudude poolt.

Allikas: https://www.ohtuleht.ee/957594/igor-grazin-varsti-tuleb-uus-euroopa

Read more...

Varro Vooglaid: Siin on järjekordne näide sellest, kuidas lastele ideoloogilistel kaalutlustel tuimalt valetatakse

Siin on järjekordne näide sellest, kuidas lastele ideoloogilistel kaalutlustel tuimalt valetatakse ja kuidas lapsi teadlikult ja tahtlikult eksitusse juhitakse. Kõik teavad, et kellelegi ei ole ega ka saa olla kaht isa ega kaht ema.

Aga mis seal ikka, kui ideoloogilised tõmbetuuled ütlevad vastupidist ja nõuavad ka selle heakskiitmist, siis kõlbab lastele valetada ja lastele valetavaid raamatuid levitada küll. Miks mitte ka õppevahendina. Pehmelt öeldes eemaletõukav!

Allikas: Facebook

Read more...

neljapäev, 25. aprill 2019

Liberaalid ründavad EKREt räigelt ka edaspidi

Vilja Kiisler. Mida toob endaga kaasa uus valitsus
Link: https://vikerraadio.err.ee/929544/vikerhommik-taavi-libe/944438 
_________
 Liberaalide unistus, et EKRE juhitud ministeerimide töötajad lahkuksid in corpore töölt!
M.I.

Read more...

President Kersti Kaljulaid andis kolmikliidu valitsusele riikliku õnnistuse

Kolme võimuerakonna juhid koalitsioonileppe allkirjastamisel.

President Kersti Kaljulaid nimetas kolmapäeva pärastlõunal Kadriorus ametisse Jüri Ratase valitsuse.
Riigipea andis õiguslikud volitused valitsemiseks Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa kabinetile, kes saab ametisse asuda pärast seda, kui ministrid on andnud riigikogu ees ametivande. Ilmselt teevad nad seda järgmisel esmaspäeval.

Uue valitsuse ministrid on keskerakondlased peaminister Jüri Ratas, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, regionaalminister Jaak Aab, sotsiaalminister Tanel Kiik; Isamaasse kuuluvad kaitseminister Jüri Luik, justiitsminister Raivo Aeg, välisminister Urmas Reinsalu, rahvastikuminister Riina Solman ja kultuuriminister Tõnis Lukas ning EKRE esindajad siseminister Mart Helme, rahandusminister Martin Helme, keskkonnaminister Rene Kokk, maaeluminister Mart Järvik ning väliskaubandus- ja IT-minister Marti Kuusik.

Jüri Ratas märkis enne valitsuse ametisse nimetamist peetud kõnes, et valitsuskoalitsioonile langeb suur vastutus Eesti rahva ees.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/president-kersti-kaljulaid-andis-kolmikliidu-valitsusele-riikliku-onnistuse/
_____________
Samas nõudis K.Kaljulaid "vihakõnest" vaba valitsust.
M.I. 

Read more...

ERRi sõnum oma ajakirjanikele: EKRE poliitikute kohta võite öelda mida iganes



Sellega, kuidas ERR lahendas olukorras, kus Ahto Lobjakas sõimas EKRE ministrikandidaate Raadio 2 eetris saastaks, saadab rahvusringhääling oma ajakirjanikele sõnumi, et EKRE poliitikute kohta võib öelda mida iganes, sanktsioone kartmata.

Read more...

kolmapäev, 24. aprill 2019

CNN-i toimetusse, Sorosele ja demokraatidele saadetud pommikirjad on äärmusvasakpoolsete pettus


Peeter Proos | Vanglaplaneet

Paar kuud tagasi oli juttu sellest, et Ameerika massimeedia süüdistab alternatiivmeediat, konservatiive ja Trumpi vägivalla õhutamises ning on suur võimalus, et äärmusvasakpoolsed korraldavad enne USA vahevalimisi false flag rünnaku, et näidata ennast ohvritena.
Viimastel päevadel on lõhkekeha sisaldavad kirjad jõudnud CNN-i toimetuse, Hillary Clintoni, Barack Obama ja George Sorose postkasti.

Muidugi mõista süüdistatakse pommikirjade saatmises Trumpi ja tema pooldajaid. Delfi.ee kirjutab, et: „Pommisaajate ühiseks jooneks on ilmselt vastumeelsus Donald Trumpi suhtes. Just teda on kirjasaajaid kritiseerinud. Trump on CNN-i ja ka teisi meediakanaleid nimetanud rahvavaenlasteks.“
USA sõjaveteran ja advokaat Kurt Schlichter kirjutas, et kui arvestada suurepärast ajastust ja vasakpoolsete käitumist, siis ei saa välistada, et tegemist on pettusega.
USA vahevalimisteni on jäänud vaid loetud päevad ja võib kindel olla, et vasakpoolsed panevad võidu nimel kõik mängu.

Allikas: http://vanglaplaneet.ee/cnn-i-toimetusse-sorosele-ja-demokraatidele-saadetud-pommikirjad-on-aarmusvasakpoolsete-pettus/

Read more...

Urmas Espenberg: kultuurieliidi mäss rahva vastu ehk äraspidine maailm

Valge mehe esitlus Apollos juuni 2017

Lugesin Eero Epneri heietusi Delfist (12.04), kus ta vastas Urmo Soonvaldi küsimustele ning pean vajalikuks jagada seoses sellega tekkinud mõtteid. Osa neist puudutavad ka nn Kõigi Eesti üritust.
Juba 40-50 aastat (Pariisi üliõpilasrahutused toimusid 1968) on Euroopa inimeste ajusid voolinud mitmesugused neomarksistid, vasakpoolsed intellektuaalid, freudomarksistid, sotsiaaldemokraadid, soroslased, pluss kõiksugu nendega samale lainele asunud peavoolu jõud. Nüüd juba pikka aega valitsenud klann ning tema poolt ülikoolides koolitatud vaimueliit saavutas “silmapaistavat” edu (iseäranis Lääne-Euroopas, aga üllataval kombel ka meil) oma programmi eluviimisel.

Vastu on võetud hulk loomuvastaseid seadusi alates homoabieludest kuni sooneutraalsuse tunnistamiseni, jne. On süstemaatiliselt tegeletud meessoo kiusamise, perekonna lõhkumise ja rahvusriikluse hävitamisega, euroopaliku traditsioonilise kultuuri süstemaatilise õõnestamisega, rahvastiku väljavahetamisega, inimkaubandusega, orjandusega kui soovite, ning seda kõike endast ülihästi arvava kultuurirahva enamuse kestvate kiiduavalduste saatel. Euroopasse on toodud suured araablaste ja aafriklaste massid, mis loob vältimatu eelduse peatse kaose tekkimiseks. Näib, et seda mida ei suutnud lõpuni viia isegi endine sotsialistliku diktatuuriga Nõukogude Liit, suudavad nüüd nende tublid järeltulijad ja meile mingist ebamäärasest „vabadusest“ jutlustavad kulturiapologeedid.
Tegelikult on Euroopa toodud väga täbarasse seisu, kuid õnneks on sellele jõule tekkinud vastujõud, mis siin seal ka võimule pääseb ja vasaklastes kiunu ning ebamäärast õudu tekitab. Idüll lammastega segunenud huntidest ja anti-tiigritest hakkab paraku lõppema.

Kui tavaliselt protestivad tõrjutud ja alandatud inimesed eliidi vastu, alates kollastest vestidest ja lõpetades peatse Euroopa põlisrahvaste manifestiga, siis meil kujutatakse asja justkui vastupidi. Paljud kunsti ja kultuuriinimesed, on justkui päevapealt muutunud muinasjutte uskuvateks ja neid edasi jutustavateks päkapikkudeks. Näib, et kehtib iidne tõde – haridusega ei kaasne paraku haritust ja arusaamist maailma asjadest. On langetud labase uusmarksistliku e sorosliku ideoloogia ohvriteks. Ja polegi erilist vahet kas lihtsalt rumalusest, saama- või karjäärihimust, egoismist, sallimatusest traditsioonilise ja teistmoodi arvavate inimeste vastu (nimesid ma ei nimeta, neid on kogu meedia täis alates Delfist Kroonikani). Tõdemuseni jõudnuna võiks parem analüüsida – miks nii on? Selmet  “tõustakse barrikaadidele” nagu SDE kutsus, sest kurjus olevat äratatud.

Leviathan on tõusnud ja hakkab nüüd õgima vaeseid dekadentseid lavastajaid, kunstiteadlasi, multikulti pooldajaid, homosid, kliimaktiviste, aastakümneid rutiinselt aborte teinud arste, nõukogude okupatsiooni omal nahal mitte tundnud lumbehelbekesi, mugavustsoonis istunud ametnikke ja ei tea keda veel. Koll on välja mõeldud, ja nüüd on vaja oma väljamõeldud kolli hirmus mobiliseeruda.
Aga ega kultuurirahvas ise seda võitlemist endale kohaseks pea, tema jagab meedias intervjuusid ja üleskutseid. Varju tahetakse jätta poliitikutegi kõrvakesed, olgu siis valimistel põrunud Eesti 200 või libreaalsotsialistide omad. Eesliinile on vaja lükata ullikesi, keda ka alati leiab. Esmalt kasutatakse ära lapsed, kes saavad sel moel koolitundidest pausi panna. Neid pannakse võitlema “planeedi helge tuleviku” (tuleb tuttav ette?) e kliima eest. Ikka leitakse seltskondi kellel on lihtsalt igav, kuna kohustusteta üksindus piinab ja niiväga tahaks teha midagi „suurt“, et veidigi silma paista ( nt. Feministeerium, Kõigi Eesti, mõningad Telliskivi loomelinnakus tegutsevad seltkonnad. jne) Just nemad sebivadki igasuguseid tänavapikette ja korraldavad kahtlase väärtusega laulupidusid. Renegaatidest lauljaid ikka leidub, aga Tõnis Mägi sinna millegipärast ei lähe, president oh üllatust ka enam mitte ja isegi ERR ei kanna üritust üle – ei tea mis küll on juhtunud? Näib, et miski on muutumas! Aga vasaklased ikka ei mõista. Nuuks!

Kuid, mis on sellisel seltskonnal pistmist rahva kannatuste ja solvatusega, igapäevase rutiinse töö ja laste kasvatamisega, ülejõu käivate laenude, aktsiiside, hindade ja arstiabi kättesaamatusega. Kas nad muretsevad, miks ligi 100 000 inimest olid sunnitud lahkuma ja jätma maha oma isamaa? Vaevalt küll, ainult EKRE muretses selle pärast. Seetõttu peaks Epneril olema äärmiselt häbi ilkuda meie valijate kallal või vastandada meid oma valijatele.

Taluge vähemalt ausalt oma moraalset kaotust, oma egode mõningast nudimist, sest muust te ju ilmselt  ei hooli. Andke ka rahva tahte valitsusele õigus, midagi rahva heaks ära teha. Mäss EKRE ja loodava laiapõhjalise koalitsioon vastu, millest on saatuse iroonia tahtel välja jäänud nii ennast imetlevad härrassotsid kui ka ülbed manipulaatoritest reformerid (me ju siiski endiselt ei tea 100% kindlalt kuidas saadakse e-hääled) on mäss solvatud rahva vastu. Ja rahva vastu ei saa! Vastupidi, kultuurirahval tuleb rahva austus kõigepealt ära teenida.

Ja lõpuks valedest ja vabadustest. Siingi on taas kasutatud ohtralt äraspidisust. Valetanud ja vassinud on ikka ju eeskätt uusmarksitlik ideoloogia ning sellega kaasajooksnud „valgustatud vaimuhiiglased“. Vabadus on nende jaoks ilmselt mingi piiramatu egoistlik hedonism ilma igasuguse vastutuseta tulevaste põlvede ees. Milliseks kujuneb rahva käekäik, kas me paarikümne aasta pärast veel üldse püsimagi jääme? Sellest ei hoolita ja see ei huvita!

Spinoza on andnud väga hea vabaduse definitsiooni, millest meie lillelapsed paraku aru saada ei taha. Vabadus on tunnetatud paratamatus, teatud määral ka tegelikusega leppimine. Viimaks peab keegi ju  ühiskonnas vastutuse võtma ja selle normaalsesse rütmi tagasi viima. Lillekeste heaolu ja loomevabadus ei ole siinjuures ülim, kuigi ega keegi neid ausalt öeldes kiusama ka hakka. Püüdku konkurentsi tingimustes kultuuriturul hakkama saada. Eesti ees seisab aga sada korda tähtsamaid probleeme.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/urmas-espenberg-kultuurieliidi-mass-rahva-vastu-ehk-araspidine-maailm/

Read more...

Jumala Ema Kiriku süütamine

Ilmavõrgus ringlevad kaadrid Jumala Ema Kiriku süütamisest. 17.05 liigub ehitustellingutel üksik kuju, kellel pole volitust seal viibida, kellel on midagi käes, mis korraks peegeldub, just sealt tõuseb leek. 18.15 käivitub tulekahju alarm, kuid põlengut ei leita. 18.43 käivitub uuesti alarm, siis on leegid kolme meetri kõrgused.

Kaadrid on salvestanud võrgukaamera 2,3 kilomeetri kauguselt Montparnassetornist ja kuulub firmale ViewSurf. Kaamera salvestab teatud aja tagant.


Allikas: samnytt.se

22. aprill 2019

Matti Ilvese blogile koostas Jaan Hatto

Read more...

teisipäev, 23. aprill 2019

MATTI ILVES: NIGEL FARAGE BREXSIT´I PARTEI VÕIDAB VALIMISED

Teine YouGovi uuring parteide pingerea kohta enne Euroopa Parlamendi valimisi näitab, et N. Farage Brexiti partei tõuseb järsult 15 protsendilt 27 protsendile.

Tööpartei langeb teisele kohale 22 % ja Toryd-konsetvatiivid on nüüd kolmandal kohal 15 protsendiga. Sensatsiooniline uus tulemus tuli pärast seda, kui YouGovi poliitilise uurimuse juht Chris Curtis ütles, et see on „täiesti usutav”.
Probleemid Theresa Mayga on tekitanud konservatiivides hirmu ja raevu seoses peaministri Brexiti käsitlemisel tema poolt.

Lisan veel, et Theresa May on Suurbritannia rahva reetur (viis britid enda lepigule ajapikenduste küsimistega nendele mittevajalikele valimistele), sest tema sõlmitud leping jätab riigi täielikult Euroopa Liidu haardesse ja mingit suveräänsust ega iseseivust ei tule, umbes nii nagu "vabas" Norras.

Kasutatud allikas: https://www.dailymail.co.uk/news/article-6931385/Pollster-predicts-Nigel-Farages-new-Brexit-Party-WIN-European-elections.html
 Nigel Farage: endine Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) juht

Read more...

Isa Vello Salo – preester, kes armastas nii Jumalat, inimest kui ka isamaad



Kristuse ülestõusmise ööl lahkus meie seast isa Vello Salo – preester, kelle pühendumine Jumala, inimese ja isamaa teenimisele pälvis paljude austuse. Puhaku ta rahus, igavikus koos Kristusega!

Read more...

Vilja Kiisler lahkub Postimehest

Postimehe ajakirjanik Vilja Kiisler otsustas väljaandest lahkuda. Foto: Scanpix

Postimehe ajakirjanik Vilja Kiisler andis täna sotsiaalmeedia vahendusel teada, et on otsustanud väljaandest lahkuda.
“Aeg Postimehes on olnud hindamatu, erakordne kogemus. Mu töö meeldib mulle väga ja lahkuda on kahju. Ometi on see mu enda otsus. Mu viimane tööpäev on 17. mail,” kirjutas Kiisler täna pärastlõunal oma Facebooki lehel.


 Kiisler töötas alates 2012. aastast Äripäeva arvamustoimetajana. 2018. aasta augustist tegutses ta Postimehes poliitajakirjanikuna, juhtides sealset vestlussaadet “Otse Postimehest” ning avaldades poliitteemalisi artikleid lehes ja veebis. Enne Äripäeva töötas Kiisler pikalt ka Delfi arvamustoimetajana.
Kiisleri postituse all kurvastavad tema lahkumise üle mitmed tuntud ajakirjanikud nagu Ahto Lobjakas, Manona Paris, Ott Järvela aga ka sotsiaaldemokraadist poliitiline aktivist Siim Tuisk.

Foto: Facebook’i kuvatõmmis

Lahkumise põhjuseks erimeelsused peatoimetajaga
Kiisler tunnistas ERR-ile, et lahkus Postimehest erimeelsuste tõttu lehe uue peatoimetaja Peeter Helmega: “Lahkumise põhjus on minu põhimõtteliselt erinev arusaam peatoimetaja omast ajakirjandus- ja arvamusvabadusest.”
Mitme Postimehe siseallika kinnitusel oli Kiisleri lahkumise otsene põhjus tema EKRE-kriitiline arvamusartikkel “Asi pole retoorikas, sisu on õõvastav”, mille järel kutsus peatoimetaja Helme ta vaibale. Omavahelise vestluse käigus olevat Helme heitnud Kiislerile ette mitmeid artiklis antud hinnanguid, mille peale teatas Kiisler omakorda oma otsusest ametist lahkuda.
Peeter Helme tunnistas, et tal oli tõesti Kiisleriga artikli osas erimeelsusi, kuid mingit survet ta enda sõnul Kiislerile ei avaldanud.

“Mina lihtsalt käsitlesin ühte küsimust stiiliküsimusena ja tema meelest see nii ei olnud. Ja kuna me mingit ühist teed ei leidnud, siis see oli tema otsus, mitte minu otsus,” selgitas Helme.
Helme sõnul ei kavatsenud ta ka Kiisleri artiklit mingil kujul muuta, vaid soovis talle anda vaid tagasisidet:
“Ma olen enne ka märganud tema seisukohavõttude puhul, et need on väga võitlevad ja minu arust kohati liiga agressiivsed. See oli lihtsalt viimane artikkel, mis tal ilmus ja ma märkasin seal mitut asja, mis mind sõnastuse puhul häirisid ja ma juhtisin ka tähelepanu sellele.”
Ühtlasi kinnitas ta, et Postimehe toimetusest väljastpoolt mingit mõju talle selleks ei avaldatud.
Helme sõnul ei häirinud teda mitte Kiisleri arvamus ega seisukoht, vaid liiga jõuline ja kõrvalisi teemasid sisse toov lähenemine, mis ei ole tema hinnangul lihtsalt Postimehe stiil. Tema hinnangul saab ajakirjanik end väljendada ka diplomaatilisemalt.
Objektiivi toimetus soovib aga proua Kiislerile edu uutes väljakutsetes!

Toimetas Martin Vaher

Allikas: https://objektiiv.ee/vilja-kiisler-lahkub-postimehest/
_____________
Pilt: Facebook
M.I.


Read more...

esmaspäev, 22. aprill 2019

“Räägime asjast” 21.04.2019

Link: https://www.mixcloud.com/raadiosaade/r%C3%A4%C3%A4gime-asjast-21042019/
 

Read more...

Kaljulaid Vene meediale piirileppe kohta: Eesti valmis loobuma viitest Tartu rahule

President Kersti Kaljulaid ütles intervjuus Vene meediale, et Eesti on piirileppe puhul valmis loobuma viitest Tartu rahulepingule.

Kaljulaid ütles väljaandele Kommersant antud intervjuus Vene-Eesti piirileppe kohta, et Eesti on juba välja leppest võtnud preambula, milles oli viide Tartu rahulepingule.

Allikas: https://lounaeestlane.ee/kaljulaid-vene-meediale-piirileppe-kohta-eesti-valmis-loobuma-viitest-tartu-rahule/
____________
K.Kaljulaid on ikka täesti loll. Siin võtab ta endale õiguse kaubelda Eesti maaga ja Tartu rahulepinguga. Tal peks teada olema, et uus valitsus ja ka Riigikogu (kahtlen veidi siiski Keskerakonnas, siis laguneks see valitsus ja seda nad siiski vast ei taha) ei lähe kaasa sellise loovutusliku piirilepinguga.
Põhiseadus: § 122.  Eesti maismaapiir on määratud 1920. aasta 2. veebruari Tartu rahulepinguga ja teiste riikidevaheliste piirilepingutega. Eesti mere- ja õhupiir määratakse rahvusvaheliste konventsioonide alusel.
Eesti riigipiire muutvate lepingute ratifitseerimiseks on nõutav Riigikogu koosseisu kahekolmandikuline häälteenamus.
M.I.

Read more...

Reporter: Soovahetusskandaal Rootsis! Teismelised tüdrukud muudetakse poisteks


Link: https://tv.postimees.ee/6572902/reporter-soovahetusskandaal-rootsis-teismelised-tudrukud-muudetakse-poisteks 
 ___________
"Euroopalikud väärtused" tungivad peale, ei ole midagi teha ja seda eriti riikides, mis on meile eeskujuks seatud. Loodame, et need Eestisse enam ei jõua uue valitsuse ajal.
M.I.

Read more...

pühapäev, 21. aprill 2019

Huvitavat pühapäevaks: Traditsioonidega perekond...

____________
EKRE sildistamine neonatsideks Rein Raua poolt ja Mihkel Raua poolt lausa "Kolmeraudses" terroristideks nimetatud, näitab nende poliitilist suhtumist konservatiividesse erti hästi.
M.I.

Read more...

Martin Helme: valitsuses hakkame kohe kokkulepitud plaane ellu viima



Uued Uudised   Published on Apr 18, 2019

Read more...


Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP