RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 18. aprill 2019

MATTI ILVES: EL VAJAB AVALIK-ÕIGUSLIKKU RINGHÄÄLINGUT?

Ungari sotsiaalteadlane Istvan Teplan (Sorose käsilane) kutsub Euroopa ajakirjandusfirmat asutama külaliste artiklis Austria päevalehele Die Presse.

Kesk-Euroopa ülikooli endise asepresidendi sõnul ründatakse ajakirjandusvabadust mitmes Euroopa riigis, näiteks Ungaris, kus „meedia pluralism on kadunud”. Teplan kirjutab, et ühe keskse meediagrupi loomisega, mis ei allu majandusliku konkurentsi reeglitele, on Ungaris vaba ajakirjandus täiesti kadunud.

Sotsiaalteadlane lisab, et Euroopa rahvusmeedia on täis ELi-vastast propagandat ja võltsitud uudiseid ning probleem on liiga suur, et seda riiklikul tasandil lahendada. Teplan rõhutas, et EL-il on suur vastutus ja see peaks looma Euroopa avalik-õigusliku ringhäälingu ja uue teenuse (EPBNS).

Ta ütles, et Euroopa võitleb identiteedikriisist ja Euroopa avalik-õiguslik ringhäälinguorganisatsioon pakuks suurt võimalust tugevdada Euroopa kultuuri ja identiteeti. Teplani sõnul on EPBNSi loomine ELi jaoks ülemaailmse tähtsuse tugevdamiseks hädavajalik.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP