RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. aprill 2019

Riigikogu istung, 29. aprill 2019



Riigikogu tänasel istungil andsid ametivande Riigikogu asendusliikmed, kes asusid ametisse seoses Riigikogu liikmete Jaak Aabi, Taavi Aasa, Mart Helme, Martin Helme, Rene Koka, Jüri Luige, Jüri Ratase, Urmas Reinsalu ja Mailis Repsi volituste peatumisega nende nimetamise tõttu Vabariigi Valitsuse liikmeks. Ametivande andsid Urmas Espenberg, Heiki Hepner, Tiit Kala, Kerstin-Oudekki Loone, Natalia Malleus, Mart Nutt, Peeter Rahnel ja Kai Rimmel. Uue valitsuse peaminister Jüri Ratas luges ette ametivande ja kirjutas vandetekstile alla. Seejärel kutsus ta ametinimetuste järgi kõik ministrid ametivannet allkirjastama. Vande andsid haridus- ja teadusminister Mailis Reps, justiitsminister Raivo Aeg, kaitseminister Jüri Luik, keskkonnaminister Rene Kokk, kultuuriminister Tõnis Lukas, maaeluminister Mart Järvik, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, rahandusminister Martin Helme, rahvastikuminister Riina Solman, riigihalduse minister Jaak Aab, siseminister Mart Helme, sotsiaalminister Tanel Kiik, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik ja välisminister Urmas Reinsalu. Pärast ministrite ametivande andmist kirjutas Vabariigi President Kersti Kaljulaid lahkuva valitsuse ametist vabastamise otsusele alla. Uus valitsus asus täitma oma ametikohustusi.
 Varro Vooglaid:Tsirkus, lihtsalt tsirkus! Soliidsed inimesed nii ei käituks. President dressipluusiga riigikogus... Ainuüksi sellised asjaolud panevad mõtlema, et... Ah, ma parem ei ütle. Hakkame nüüd kõik käima riigikogus mingite vaimukate sõnumite dressipluusidega... Vot sellistel puhkudel on küll mõnevõrra piinlik oma riigi pärast.
______________
Sõnum presidendi dressipluusil: sõna on vaba. Peale selle lahkus ta Kuusiku vandeandmise ajal saalist! See klounaad on oli lausa häbiväärne
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP