RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. mai 2019

ARVAMUS: Von Wiren kritiseerib EKRE-t, aga asjata

Illimar Lepik von Wiren võttis vaevaks kritiseerida EKRE-t, põhjendades seda Eesti liitlaste huvidega, aga tegelikult teeb ta seda ilmaasjata.

Eesti strateegilised partnerid on NATO-s Läti ja Poola, samuti Norra. Neid näeme Eestis kõige rohkem sõjalistel õppustel. Igaühes neist, rõhutagem: IGAÜHES neist on võimul kohalik EKRE.
Kes vähegi ajakirjandust ja uudiseid jälgivad, need teavad, et nii Norra Progressi Partei, Poola Õigus ja Õiglus kui Läti Eest! on saanud kottida nii et vähe pole. NB! Poola valitsuse suhtes taheti koguni Euroopa Liidu sanktsioonid kehtestada! Aga sellegipoolest on FAKT, et need erakonnad on seal võimul.

Soomes olid veel hiljuti valitsuses EKRE analoogi põlissoomlaste erakonna ministrid. Põlissoomlaste kaitseminister ajas suure hoolega Eesti asja. Põlissoomlaste asutaja ja pikaajaline juht sai lausa Eesti presidendilt ordeni. Ka tema, Timo Soini sai kottida nii et vähe pole, aga kas sellest kannatasid kuidagi liitlassuhted Eestiga? Pigem vastupidi, Soini sai kottida selle eest, et oli liiga suur Eesti sõber – Soome ametlik poliitika ei soosi Eesti sõjalist abistamist. Põlissoomlaste tänane juht Jussi Halla-aho on teadaolevalt AINUS erakonnajuht Soomes, kes toetab Soome liitumist NATO-ga. Pole saladus, et teised erakonnajuhid kardavad NATO-t nagu tuld, sest siis oleks Soome KOHUSTATUD Eestile sõjalist abi pakkuma. Kordame üle: Eestit tahab Soome poolt abistada AINULT sealne EKRE.
EKRE-le on põhiline etteheide see, et erakond on migratsiooni vastu. Kas fakt, et EKRE migrante kritiseerib – muide, Eesti mõjukaima liitlase USA valitsus teeb sedasama – mõjutab kuidagi liitlassuhteid? Eriti arvestades, et Eesti tähtsaimate liitlaste valitsustes on esindatud sealne EKRE.

Need, kes vinguvad ja kiunuvad, on pigem riigid või riikide esindajad – nimesid nimetamata – kes on aastaid NATO-s USA kulul lulli löönud ning jätnud oma kohustused täitmata. Ehk siis: nemad on ka Eesti julgeoleku hätta jätnud, millest on üleüldse tekkinud Venemaa mõjuvõimu tõus ja sellega seotud probleemid Ukrainas. Pole ju saladus, et Saksa-Vene ühine NordStreami-äri võimaldas Venemaal saavutada kontroll Ukraina üle.
Nii et härra, vabandust, von Wiren, kelle laulu laulad?!

Allikas: https://lounaeestlane.ee/arvamus-von-wiren-kritiseerib-ekre-t-aga-asjata/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP