RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. juuni 2019

Rahandusminister Martin Helme asus läbi Eesti toimunud rahapesu tausta välja selgitama

Rahandusminister Martin Helme on asunud seisva veega tiiki lainele lööma.

Rahandusminister Martin Helme saatis seitsmele uurimis- ja järelevalveasutusele kirja, milles palub andmeid selle kohta, kuidas Eestis tegutseti Danske ja Swedbanki rahapesuoperatsioonide toimumise ajal nende ärahoidmiseks ja avastamiseks.
Kirjad saadeti 7. juunil rahandusministeeriumist Riigiprokuratuurile, Politsei- ja Piirivalveametile, Rahapesu andmebüroole, Kaitsepolitseiametile, Finantsinspektsioonile, Justiitsministeeriumile ja MTÜ-le Eesti Pangaliit.

Rahandusminister Martin Helme soovib andmeid selle kohta, missuguseid rahapesu alaseid menetlusi ja kontrolle viidi läbi erinevates krediidi-ja makseasutustes aastatel 2007-2015. Samuti soovib minister teada, kas pangaliitu kuuluvad krediidiasutused on teinud teateid rahvusvahelise rahapesu kohta ajavahemikus 2007-2015.
Kaitsepolitseiametilt, PPA-lt, rahapesu andmebüroolt ja riigiprokuratuurilt küsib minister Martin Helme selles ajavahemikus saabunud informatsiooni, selle menetlemise, juhtumite alusel algatatud kriminaalasjade ja nendega tegelenud inimeste kohta seoses rahvusvahelise rahapesu ja Eesti finantssüsteemi ärakasutamisega.

Justiitsministeeriumile saadetud kirjas soovib minister teada, kelle algatusel ja mis alusel leevendati 2014. aastal Karistusseadustikus karistusi rahapesualaste kuritööde eest.
Ministeerium ootab vastuseid hiljemalt 20. juuniks 2019.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/rahandusminister-martin-helme-asus-labi-eesti-toimunud-rahapesu-tausta-valja-selgitama/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP