RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. juuli 2019

Martin Helme pahandab Matti Maasikasega: kes sa enda arvates oled? Just sellise riigivalitsemise lõpetamiseks EKRE valitsuses ongi

Martin Helme kritiseerib teravalt välisministeeriumi asekantslerit Matti Maasikat, kes arvas, et Mart Helme võrdleb Euroopa Liitu Nõukogude Liiduga.

"Maasikas töötab hetkel välisministeeriumis, kuid suundub varsti teenima taas euroliitu, seekord nende esindajana Ukrainas," kirjutab Helme Facebookis. "Pole mitte midagi skandaalset selles, kui võrreldakse Nõukogude Liitu ja Euroopa Liitu - mõlemas kehtib ainult üks "õige" (selgelt vasakapoolne) ideoloogia ja selle ideoloogia vastaseid peetakse vaenlasteks, keda tuleb represseerida; mõlemast liidust lahkumine on kuulutatud mõeldamatuks; mõlemas liidus võib küll valimisi pidada (isegi referendumeid!), aga võimul tohivad olla ainult õige ideoloogia pooldajad (sisuliselt ütles ju Kersti Kaljulaid meile sedasama just äsja); mõlemas liidus on olemasoleva korra põhivaenlasteks kuulutatud rahvuslikud jõud."

Martin Helme leiab, et on skandaalne, kui üks riigiametnik esitab nõudlikus, lausa ähvardavas toonis ülemuse positsioonilt küsimusi ministritele. "Kes sa selline enda arvates oled? Sellise riigivalitsemise lõpetamiseks me valitsuses olemegi."

EKRE juht Mart Helme väljendas eile heameelt, et Boris Johnsonist saab Suurbritannia peaminister ning lisas, et on valmis nõu andma. "Olen alati valmis jagama kogemusi, mida Ida-Euroopal on pakkuda oma suveräänsuse taastamisel." Välisministeeriumi asekantsler Matti Maasikas märkis seepeale Twitteris, et Helme võrdleb Euroopa Liitu Nõukogude Liiduga. Ta tahtis, et sel teemal võtaksid sõna ka Jüri Ratas ning Urmas Reinsalu.

Allikas: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/martin-helme-pahandab-matti-maasikasega-kes-sa-enda-arvates-oled-just-sellise-riigivalitsemise-lopetamiseks-ekre-valitsuses-ongi?id=86933795

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP