RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 2. juuli 2019

Martin Helme: üks oluline lubadus sai teoks, see aitab ka teisi lubadusi täita

Martin Helme valitsuse pressikonverentsil.

Martin Helme: “Esiteks, oma lubaduste kiire täitmine pole poliitikas kunagi väheoluline asi. Kõik erakonnad lubasid enne valimisi aktsiisi alla tuua, see läks ka koalitsioonileppesse sisse, minu meelest on see tähtis, et suutsime ühe olulise lubaduse kohe ka teoks teha. Oleme näidanud, et oleme sõnapidajad!

Teiseks, küsimus ei ole mõnekümnes sendis või mõnes euros, mida õllesõber oma poearvel näeb. Küsimus on kümnetes ja sadades miljonites eurodes, mis läksid Eesti majandusest välja ja jäid Eesti eelarvesse laekumata. Väga tähtis on see raha Eestile tagasi tuua. Kui ei mõisteta üldist kasu Eestile, siis vast saavad inimesed aru, et selle rahaga saab täita meie ülejäänud valimislubadusi.

Kolmandaks aitab alkoholiaktsiisi langetamine meil saada paremini prognoosida, mis hakkab juhtuma siis, kui me soovime täita oma ülejäänud aktsiisilangetuste lubadusi. Paari kuuga peaks hakkama selguma, milline saab maksumuudatuse mõju eelarvele olema. Olen igati nõus, et elekter, gaas ja diisel on erinevalt õlust-viinast inimestele möödapääsmatult vajalikud ja majandusele palju olulisemad. Kui saame kinnitust, et maksualandus ei too kaasa olulist eelarvelaekumiste kahju, siis sellevõrra on kergem veenda skeptikuid ja kriitikuid, kes ju nüüdki ei väsinud rääkimast, et kaupmees paneb vahe tasku ja eelarvesse tekib auk. Isegi, kui aktsiisilangetus ei too olulist eelarvelaekumiste kasvu, vaid mõju on nullilähedane, tasub seda ikkagi teha, sest eelarvet kahjustamata on suurendatud inimeste ostujõudu ehk jõukust. Teiste nimetatud aktsiiside puhul lisaks veel ka antud ekspordile konkurentsieelis.

Ja lõpuks tahaks öelda, et kui alkoholiaktsiisi mõõdutundetult tõsteti, siis hakkasid maksud Lätti sõitma mitte ainult majanduslikul põhjusel, vaid see oli inimeste viis näidata oma suhtumist sellisele poliitikale, mis käsitleb inimesi lollide ja kuulekate lüpsilehmadena. Tänane maksualandus on selge kuulutus, et praegune valitsus on taolise suhtumise prügikasti visanud.”

UU

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/martin-helme-uks-oluline-lubadus-sai-teoks-see-aitab-ka-teisi-lubadusi-taita/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP