RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 12. juuli 2019

Repliik: Tallinna Ülikool – propagandaasutus või ülikool?

Filantroop ehk suur inimesearmastaja George Soros Tallinnas toimunud XIII Avatud Ühiskonna Foorumil alapealkirjaga "Euroopa Liit ja Venemaa: mida toob tulevik?" Foto: Scanpix

Tallinna Ülikooli humanitaar- ja sotsiaalteadlaste seotus Sorose fondi propagandistliku agenda elluviimisega nagu ka fakt, et enamik õppeasutuse rektoreid on olnud Sorose fondiga lähedalt seotud isikud, on teema, mida lisaks ülikoolile tasub ka meedial hakata täpsemalt uurima, kirjutab ajakirjanik Aldo Maksimov kommenteerides siseminister Mart Helme tähelepanekuid Tallinna Ülikooli aadressil.

See lühike arvamusartikkel Tallinna Ülikoolist, Mart Helmest ning Sorose parteikoolist lükati nädala alguses tagasi Postimehest, vaba meedia lipulaevast, Eesti suurimast päevalehest. 
See on siis nüüd olukord, kus Mart Helme pole oma sõnade kaitseks midagi ütelnud ja teistel ka ei lasta ütelda? Vastaspool saab kogu aeg sõna ja Helmet näidatakse kasimatu suuga mõtlematusi rääkiva hüsteerikuna.

Meedia kujutab üheselt Mart Helmet idioodina, kes paiskab suust välja mõttetusi. 
Postimehe arvamustoimetuse juhataja Indrek Lepik autori küsimusele ning meili teel saadetud järelepärimisele ei vastanud. PM peatoimetaja Peeter Helme siiski kirjutas messengeris vastuseks: “Leiti, et praegu pole võimalik seda avaldada. Siin on palju muid, juba tellitud lugusid ja antud lubadusi ja suviselt piiratud tööjõud.”


Viimastel nädalal on meedias lahvatanud skandaal seoses siseministri ja EKRE esimehe Mart Helme hinnanguga Tallinna Ülikoolile, kus on öeldud, et tegemist on propagandaasutusega, mis suunab teadusraha kahtlastesse projektidesse.
„Tallinna Ülikoolil puuduvad info ja faktid, millel hr Helme seisukohad põhinevad,” edastas TLÜ kommunikatsioonijuht Sulev Oll ülikoolipoolse vastuse siseministri kriitikale. Mart Helme nimetas TLÜ-d Sorose parteikooliks. Selle mõttearenduse pärast on Helmet kõvasti rünnatud. Võibolla ei seisne probleem siiski mitte faktide või info puudumises, vaid soovimatuses neile otsa vaadata?
Ei ole saladus, et Eestis pea 25 aastat tegutsenud Avatud Eesti Fond ehk Sorose fond on asutus, mis risti ja põiki on mõjutanud Eesti avalikku elu, sealhulgas kõrgharidusmaastikku, viies püüdlike võtmeisikute ja projektide abil täide oma liberalistliku-globalistlikku agendat. 

Mis saaks halba olla selles, kui keegi heldelt raha annab? – võiks lihtsameelne inimene küsida. Paraku, kes annab raha, tellib ka muusika. 
Minister peab olema minister. Erinevalt ülikooli kommunikatsioonijuhist on ministri ülesanne näha avarat pilti ning siseministri kohustus eriti on arvesse võtta ka uurimistulemusi, mis on Sorose fondi tegevusmehhanismide kohta läbi viidud teistes riikides, eelkõige Ungaris, kus Sorose nn ülikoolide rahastust ning akadeemilist trikitamist on päris pikalt ja põhjalikult uuritud ning leitud mittetõsiteaduslik olevat.

Niisiis, kui TLÜ tõepoolest asjaomaseid fakte ja infot otsida soovib, tuleks pöörata pilk TLÜ lähiajaloole ning appi võtta võrdluseks ka teiste riikide akadeemilise kompetentsi uurimise kogemus. 
Pole kahtlust, et TLÜ-s on arvestataval tasemel tegutsevaid ausaid reaal- ja loodusteadlasi. Kuid TLÜ humanitaar- ja sotsiaalteadlaste seotus Sorose fondi propagandistliku agenda elluviimisega nagu ka fakt, et enamik TLÜ rektoreid on olnud Sorose fondiga lähedalt seotud isikud, on teema, mida lisaks ülikoolile tasub ka meedial hakata täpsemalt uurima. Need faktid on kõigile alasti ja nähtavad. Ei pea isegi allikat viitama. 

Mis puutub haridusminister Mailis Repsi nõutusse Mart Helme väidete peale, siis küsigem lõpetuseks: mida muud kui käsi laiutada saakski nende väidete peale isik, kes on ise Kesk-Euroopa Ülikooli kasvandik?

Aldo Maksimov on vabakutseline ajakirjanik, publitsist, tänane aednik, kes lisaks peab Ida-Egeuse meres Samose saarel loomeinimeste puhkemajasid.
 https://objektiiv.ee/intervjuu-aldo-maksimoviga-loomekodu-samosel-koigile-kes-otsivad-rahu-ning-eilset-maailma/


Allikas: https://objektiiv.ee/repliik-tallinna-ulikool-propagandaasutus-voi-ulikool/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP