RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 17. juuli 2019

Ursula von der Leyen pääses Euroopat hukutama – Eesti euromeelsed laulavad halleluujat

Eurorotatsioon.

Eesti euroametnike naiivsus ja orjameelsus on Euroopa Liidu uute juhtide valimistel taas kinnitust saanud – kellest ka ei räägitaks, ikka laulab keegi kiidulaulu.
Euroopa Parlament valis praeguse Saksamaa kaitseministri Ursula von der Leyeni teisipäeval Euroopa Komisjoni järgmiseks presidendiks. Sellele järgnes kohe ühe Eesti euroametniku rõõmupurtsatus.

Eesti välisministeeriumi asekantsler Matti Maasikas ütles ETV uudistesaatele “Aktuaalne kaamera” antud intervjuus, et Eesti tahab, et Euroopa tippametnikud mõistaksid meie piirkonna muresid ning teisipäeva õhtul Euroopa Komisjoni presidendiks valitud Ursula von der Leyeni seda mõistab.
“Meie vaates Ursula von der Leyen oli Saksamaa kaitseminister siis, kui pandi teoks NATO vägede toomine Balti riikide territooriumile, Saksamaa on Leedus juhtriik ja von der Leyen juhtis seda väga kindla käega. Meie soov, et Euroopa tippametnikud mõistaksid meie piirkonna, eriti julgeolekumuresid, on von der Leyeni puhul küll täidetud,” ütles Maasikas.
Kõigepealt on Maasikas öelnud ühe vägagi mõtlemapaneva tsitaadi: “Saksamaa on Leedus juhtriik ja von der Leyen juhtis seda väga kindla käega” – ilmselt ei saa seda küll üksühele võtta, kuid mingi tõetera on asjal sees. Mäletatavasti rääkis ka Taavi Rõivas peaministriks olles, kui väga Saksamaa kantsler Angela Merkel meid mõistvat ja hoidvat.

Uued Uudised usaldavad pigem järgnevat infot: “Endise Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulzi sõnul on von der Leyen Saksamaa valitsuse kõige nõrgem minister. „Von der Leyen on meie nõrgim minister. Aga Euroopa Komisjoni ametikoha saamiseks sellest ilmselgelt piisab,“ twitterdas ta teisipäeva õhtul. Saksamaa endise kaitseministri Rupert Scholzi sõnul on von der Leyen saanud väga halvasti hakkama ka Bundeswehri juhtimisega ja Saksa armee olevat tema sõnul katastroofilises seisukorras. Die Welt kirjutab samuti irooniliselt, et von der Leyeni nimetamine EK presidendiks on ilmselt suureks kergenduseks Bundeswehrile.”

Seda infot kinnitavad varem ilmunud uudised sellest, kuidas Saksamaa allveelaevad kõik korraga dokis on ja õhujõududes suudavad korraga lendu tõusta ainult neli lennukit.
Ega Saksamaa soss-seppadest naiskaitseministritest ja kantsleritest pääsenud pole. BNS kirjutab: “Saksa uueks kaitseministriks saab kolmapäeval Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liider Annegret Kramp-Karrenbauer, teatas valitsuse pressiteenistus. Ta vahetab sel ametikohal välja Euroopa Komisjoni presidendiks valitud Ursula von der Leyeni.
Kaitseministri ametikoht annab Kramp-Karrenbauerile kogemuse julgeoleku ja sõjalistes küsimustes, mis võib osutuda kasulikuks, kui Saksamaa korraldab 2021. aastal üldvalimised, kus kantsler Angela Merkel enam valitsusjuhiks ei kandideeri.” Ehk siis ei pääse Bundeswehr sugugi kergendatult hingama.

“Ursula von der Leyen sai napilt Euroopa Komisjoni presidendiks. Nüüd saab kindel olla, et midagi ei muutu. See tähendab, et liitriigistumine jätkub ja Euroopa Liit on peagi veel suuremas kaoses. Ongi hea,” kirjutab EKRE saadik europarlamendis Jaak Madison sotsiaalmeedias.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/ursula-von-der-leyen-paases-euroopat-hukutama-eesti-euromeelsed-laulavad-halleluujat/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP