RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 12. august 2019

Alternatiiv Saksamaale möödus kohalike valimiste eel Merkeli parteist

Saksa kantsler Angela Merkel on sattunud taaskord surve alla, pärast seda kui kohalike valimiste eelse küsitluse kohaselt edestab opositsiooniline paremerakond Alternatiiv Saksamaale riigi idaosa Merkeli kristlik-demokraatlikku erakonda CDUd, vahendab Express.

Hiljutise küsitluse kohaselt korjaks parlamendi suurim opositsioonierakond Alternatiiv Saksamaale (AfD) peagi toimuvatel kohalikel valimistel 23 protsenti Ida-Saksamaa häältest, samas kui Merkeli erakond Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) jääks neile selles piirkonnas 22 protsendilise toetusega napilt alla. Tsentristlikele erakondadele andis löögi ka Vasakpartei 14 protsendiline toetus. Saksamaa Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) jäi aga 11 protsendilise toetusega viiendaks.
Küsitlus viidi läbi vahemikus 25.-31. juuli ning selle raames küsiti 1419 inimeselt millise erakonna poolt nad hääletaksid, kui üldvalimised oleksid järgmisel pühapäeval.

Küsitluse kokkuvõttes nenditi, et “AfD-l on head võimalused tulevastel valimistel mitte ainult oma saavutatud edu hoida, vaid ka kasvatada”.
Näiteks Saksimaal küündis AfD toetus koguni 25,3 protsendini, samas kui teiseks jäänud CDU pidi leppima 23 protsendilise toetusega. AfD toetus kasvas ka Mecklenburg-Vorpommerni, Tüüringi ja Saksi-Anhalti liidumaal.
Uuringufirma Kantar EMNIDi poolt pühapäevalehe Bild am Sonntag tellimusel läbi viidud küsitlus on järjekordne märk sellest, et Merkel on enne otsustavaid 1. septembri kohalikke valimisi kaotamas riigi idaosas oma võimupositsiooni paremerakonnale AfD.

AfD populaarsuse tõusu taga on rahva rahulolematus Merkeliga
Samal ajal kui massiimmigratsiooni vastane Alternatiiv Saksamaale oma edu kasvatab toetab avatud immigratsioonipoliitikat viljelenud Merkelit Saksamaa kantslerina vähem kui kolmandik sakslasi ning paljud on hakanud tema poolt hääletamist kahetsema.

Berliini uuringufirma ARD-Tagesthemen küsis hiljuti 1503 sakslaselt, kas nad on rahul Merkeli tööga Saksamaa kantslerina. Küsimusele vastas jaatavalt vaid 32 protsenti küsitletutest, kes oleksid valmis teda tagasi ametisse valima. Seega on tema senise tööga rahulolematud koguni 68 protsenti sakslastest.

Toimetas Martin Vaher

Allikas: https://objektiiv.ee/alternatiiv-saksamaale-moodus-kohalike-valimiste-eel-merkeli-parteist/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP