RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 25. august 2019

Harri Kingo: Natuke fantaseerin

Kui praegune valitsuse umbusaldamise läbi läheb, kui Reform aga ei saa uut valitsust moodustatud, kui värskelt umbusaldatud Ratas uuest katsest olla peaminister keeldub, siis saab uueks peaministriks... Kes?

Saab Mart Helme. Sest tal on ainsana šanss uus valitsus kokku panna. Pole teist. Ning see uus valitsus tuleb täpselt samas koosseisus, mis praegune. Lihtsalt Ratas ja Helme vahetavad oma toolid. Muu jääb samaks.

Reform võiks oma umbusaldamise sellist võimalikku tagajärge ette näha. Umbusaldamine, kui see läbi läheb, oleks täpselt vastupidise tulemusega, kui Reform seda loodab - see tooks võimule Mart Helme juhitud valitsuse.

Ma arvan, et Reform pole seda varianti läbi arvutanud, et nende Ratase umbusaldamine võib lübi minemise korral peaministriks teha hoopis Mart Helme. Nii nad siis umbusaldavad.

Pakun, et see ongi vaid Reformi jaoks veel üks propagandistlik samm. Nad teavad oma umbusaldamise põrumist ette. Seda enam, et umbusaldamise reaalne põhjus - olukord Vaheri ümber - on ammu lahenenud. Reform teab hästi, et nende umbusaldamine kukub läbi. Ja see on ka ainus nende lootus, et läbi kukub. Nad arvavad, et nad kirjutavad oma kontosse lihtsalt veel ühe pisikese propagandistliku plussikese.

Aga!

Asi võib Reformi jaoks pöörduda ka košmaariks! Natuke fantaseerin: tõeline poliitiline kõrgpilotaaž oleks, kui EKRE hääletaks ise Reformiga koos Ratasele umbusaldamise poolt. See oleks Reformile reaalne surm. Sest ise nad uut valitsust moodustada ei saaks, Ratas uue peaministrina oleks peaministrina välistatud, sest ta sai just umbusalduse. Ainsana saaks uut valitsust moodustada EKRE. Ja selle mängiks Helmele kätte Reformierakond ise!

EKRE moodustakski uue valitsuse - täpselt neist samadest, kes on praegu valitsuses. Ratase asemel oleks aga peminister Helme. Kui Ratas oleks selle pisikese plaaniga nõus, oleks kõik võitjad. Helme oleks peaminister, Ratas istuks valitsuses ja Reform oleks pärast oma lõpuni läbi mõtlemata propagandistlikku umbusaldamist reaalselt üldse mängust väljas. Peamisnister oleksn aga Reformi õudusunenägude kangelane - Mart Helme.

OK, see oli pisike minu fantaasia. Reaalsem on siiski arvata, et kõik jätkub praeguse valitsuse juhtimisel. Aga näis.

Allikas: Facebook

2 kommentaari:

helle 25. august 2019, kell 12:56  

Helmed peavad jälgima, et kuskilt ei ilmuks välja "lihasööja" bakter.

Mare 26. august 2019, kell 11:14  

See viimane oleks ju super variant !



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP