RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 13. august 2019

MATTI ILVES: Salvini kutsub Liiga partei liikmeid üles end kiirvalimisteks valmistama

Lekkinud teadetest nähtub, et Itaalia siseminister Matteo Salvini on palunud oma Liiga partei liikmetel jätta puhkused vahele, et olla valmis koalitsioonikriisiks ja võimalikeks hetkevalimisteks.

Itaalia päevalehe Il Giornale teate kohaselt saatis Salvini sel nädalal pärast koalitsioonipartnerite Liiga ja Viie Tähe Liikumise (M5S) TAV-i rongitunneliprojekti vastuolulist hääletust WhatsApi kaudu, juhendades Liiga liikmeid: mine pühadeks ära mitte sõitma ”.
TAV-i pooldavate ettepanekute edasiandmiseks hääletas Liiga vasakpoolse Demokraatliku Partei (PD) ja teiste parteide kõrval, samal ajal kui 107 M5S-i seadusandjat hääletasid nende vastu.

Enne valimiste algatamishääletust hoiatas liiga senaator Massimiliano Romeo M5S-i liikmeid: "Kes hääletab TAV-i vastu, vastutab lähipäevade tagajärgede eest."
Vahetult pärast hääletust pidas Demokraatlik Partei vajalikuks peaminister Giuseppe Conte kohtumist president Sergio Mattarellaga, et kutsuda esile otsevalimised, rõhutades, et hääletusel selgus, et parlamendis pole enam enamuskoalitsiooni.

Teised parteid, sealhulgas endine peaminister Silvio Berlusconi ja tema partei Forza Italia, leppisid kokku, et uued valimised tuleks tõepoolest korraldada.
Berlusconi nimetas M5S-i tegevust pettumuseks ja kutsus Salvinit üles populistliku koalitsioonivalitsuse ametlikult lõpetama.

"Selle ebaõnnestunud kogemuse katkestamine on seetõttu Matteo Salvini itaallaste vastutuse žest," ütles Itaalia meedia ja endine peaminister.

Seejärel lisas Berlusconi: "Forza Italia usub, et riigi parim lahendus on uued valimised."
Itaalia populistlik koalitsioon on alates valitsuse moodustamisest 2018. aastal on kõikumas. Parempoolne Liiga ja vasakpoolne M5S on kogu oma valitsusaja olnud sageli üksteisega vastuolus.
Mõne arvas, et koalitsioon ei jõua üle elada augusti möödumist.

Stsenaariumi korral, kus toimuvad otsevalimised ja see paistab üha enam olevat selline, näib Salvini Liiga partei hiljutiste küsitluste tulemusel fantastilisi tulemusi. Partei suundumus tõuseb 40 protsendini riigi häältest .

Võib-olla suudavad nad isegi moodustada riikliku enamuse ja see oleks tõesti tore, mina arvan nii.


Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP