RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 21. august 2019

Monika Helme: Reformierakond on end lõplikult nurka värvinud?

Reformierakond on end lõplikult nurka värvinud. Oma sõgeduses on nad tekitanud poliitilisel maastikul tupikseisu, kus jõuetus vihas suudetakse vaid meedia kaudu üha uusi ja uusi astutagasi üleskutseid teha, produtseerida aina labasemaks ja hüsteerilisemaks muutuvaid kirjatükke ning mis kõige kurvem, selles sõgeduses on nad viinud terve Eesti olukorda, kus üsna suur osa ühiskonnast on sisuliselt esindamata. Ja jääbki esindamata, sest Kaja Kallase juhtimisel on tekitatud olukord, kus mitte mingisugune koostöö mitte kellegagi pole praktiliselt enam võimalik.

Ei ole ju võimalik teha koostööd kellegagi, kes sind jonnakalt välistab, sind igast asendist sõimab ja laimab. Olgu EKREga kuidas on, see rong on Reformerakonnal läinud, aga raske on aru saada, kas Kaja Kallas üldse enam oma pimedas jonnis aru saab, mida ta teeb. Olles kogu aeg rääkinud, et Ratasele võiks isegi peaministri kohta pakkuda, kui saaks Keskerakonnaga valitsust teha ( ma mõistan ta meeleheidet muidugi ) ütleb täna, et Ratas ei kõlba kuhugi ja see valitsus ei kõlba kuhugi, et tuleb teha uus valitsus....Kellega? Võiks arvata, et ta ikka oskab 101 piires arvutada ja teab, et kui EKRE või Keskerakond kellega koos annaks arvuliselt välja valitsuse, on ainuvõimalikud üldse, aga ta praeguseks on mõlemad välistanud, siis vabandust....aga tõesti - kellega koos ta mõtleb siis valitsust teha? Isamaa on juba korra olnud kombinatsioonis Ref+Sotsid+Isamaa ning nad teavad, et see oleks enesetapp...Siit edasi polegi rohkem võimalusi. Demokraatlikke. Edasi tulevad vaid ebademokraatlikud. Nagu näiteks erakorraline seisukord. Või mõned muud riigipöörde võimalused.

Kõike kokkuvõtvalt - kui vaadata, kuidas olukord on eskaleerunud, siis Reformierakonnaga toimunu
ikka erakordselt rumal oma alguses nii headena tunduvate võimaluste mahamängimine. Kui Kaja
Kallas räägib midagi juhtimisvigadest, siis vaadates Reformierakonna juhtimist - tunnistagem, et nii suurt läbikukkumist pole Eesti poliitikas varem olnud. Mis aga puutub Reformierakonna kõrgesse toetusprotsenti, siis ka Vabaerakonna toetus oli mingil hetkel tohutult suur ja ootused nende osas kõrged, aga ka neil õnnestus see äärmiselt käpardlikult ja samuti juhtimisvigadest tingituna maha mängida

Et tupikseisudest vabaneda, on aeg öelda selgelt ja ühemõtteliselt - Kaja, astu tagasi! Et Reformierakond saaks muutuda, ennast isolatsioonist välja manööverdada ja minna edasi. Reformierakonna muutumist oleks vaja aga eelkõige sellest hüsteerilisest õhkkonnast väljatulekuks ning kodurahu taastamiseks kogu Eestis.

Allikas. Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP