RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 19. august 2019

Seisukoht | Presidendile piisab Euroopa Liidu arvamusest

Märt Niidassoo, video- ja fototoimetuse produtsent

 Foto: Stanislav Moshkov

Hiljutises teleintervjuus Arvamusfestivalil vastas president Kersti Kaljulaid Reporteri kliimamuutuse küsimusele järgnevalt: “Me ei pea täna vaidlema selle üle, kas kliimamuutused on inimtekkelised. Meile piisab selles, et Eesti on Euroopa Liidu liikmesriik ja Euroopa Liit arvestab oma kliimapoliitikat kujundades CO2-neutraalsusega. Sellest teadmisest piisab, et hakata tegutsema.“

Ma ei ole euroskeptik, kaugeltki mitte, kuid ka mina lähtun oma arvamuste loomisel eri allikate informatsioonist. Ma laskun arutlusstesse ning ei ole harv juhus, kui vestluse lõpus olen kas mina või vestluskaaslane oma arvamust muutnud. Ma saan aru, et Euroopa Liidu liikmesriigina peaksime paljudes küsimustel ühel meelel olema, kuid selle käigus ei tohiks me kaotada kriitilist mõtlemist.
Kuna näiteks e-sigarettide küsimuses on Eesti ametnikud risti vastu Euroopa Liidu soovitusele, siis jääb mulje, nagu võetaks siin Euroopa Liidu ettekirjutisi kui pühakirja – valitakse välja vaid mõned endale sobivad ideed, mida lõpliku tõe pähe esitletakse. Teisitimõtlejad tembeldatakse ekreiitideks.

Allikas: https://www.ohtuleht.ee/973520/seisukoht-presidendile-piisab-euroopa-liidu-arvamusest

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP