RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 27. september 2019

Eesti valitsus kordas ÜRO-le lõplikult üle: rändepakt ei ole meile siduv ega loo meile kohustusi

Meeleavaldus ÜRO rändepaktiga liitumise vastu Riigikogu ees 26. novembril 2018.

Eesti saatis ÜRO-le kirja, milles rõhutab veel kord, et ei pea eelmise aasta lõpus vastu võetud globaalset ränderaamistikku enda jaoks siduvaks.
“Lubage mul rõhutada, et Eesti jaoks ei ole globaalne ränderaamistik rahvusvaheliselt siduv, ei loo Eesti jaoks mingeid õiguslikke kohustusi ega ole ka rahvusvaheline tavaõigus,” kirjutas välisminister Urmas Reinsalu ÜRO Peassamblee presidendile Tijjani Muhammad-Bandele läkitatud kirjas.

Valitsus kiitis Eesti pöördumise heaks eelmisel nädalal.

“Pöördumine väljendab seisukohti, et kõigil riikidel on suveräänne õigus otsustada ja määratleda oma riiklikku migratsioonipoliitikat ning tagada selle kooskõla üldise rahvusvahelise õigusega. Nõustume, et üldised põhiõigused ja –vabadused kehtivad kõigile isikutele, sealhulgas migrantidele, rõhutame aga sedagi, et üldine rahvusvaheline õigus ei tunnusta migratsiooni kui inimõigust,” ütles Reinsalu pressiesindaja vahendusel ERR-ile saadetud selgitavas kommentaaris.

“Hääletusselgitus kinnitab üle seisukoha, et Eesti ei pea globaalset ränderaamistikku õiguslikult siduvaks ega ülimuslikuks Eesti seaduste suhtes. Samuti ei loo ränderaamistik uut rahvusvahelist õigust ega muuda kehtivat tavaõigust. Eesti kinnitab üle, et ränderaamistikku ei saa käsitleda kui riikide praktika ega õigusveendumuse (opinio juris) väljendusena uue rahvusvahelise tavaõiguse tekkeks. Eesti on järjepidev vastuseisja (persistent objector) ja väljendab selget tahet, et kui tekib või võetakse vastu siduv rahvusvahelise õiguse norm, siis tuleb see lugeda Eesti suhtes mittesiduvaks,” lisas Reinsalu.

ERR märgib, et sama olevat kinnitanud eelmine Riigikogu, välisminister ja õiguskantsler juba ka dokumendiga ühinemisel – kuid Riigikogus oli tollal kogu küsimuse käsitlus ähmastatud, välisministriks aga oli padupunane globalist Sven Mikser, kes võimule jäädes oleks selle kohustuslikuks muutnud. Praegune valitsus kinnitas üle, et sotside ja Mikseri läbi surutud rändepakti tunnustamine uut valitsust ei seo, sest nagu allpool näha, on sel ka ajakava.
 Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/eesti-valitsus-kordas-uro-le-loplikult-ule-randepakt-ei-ole-meile-siduv-ega-loo-meile-kohustusi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP