RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. september 2019

Fookuses: konservatiivne pööre eeldab riigimehelikku julgust aktiivselt edendada ühiskonna aluspõhimõtteid

Saates “Fookuses” arutlevad Varro Vooglaid ja Markus Järvi konservatiivse pöörde eelduste üle Eestis. Reageerimise ja liberaalide vigade säilitamise asemel tuleb konservatiividel asuda aktiivselt edendama rahva, riigi ja ühiskonna säilimise aluseks olevaid ideaale.      

Objektiivi “Fookuses” on seekord konservatiive pööre ning konservatiivsuse olemus.
“Konservatiivsus on mõtlemisviis, milles keskendutakse kõige selle hoidmisele, mida muuta ei või ja mis peab säilima – mis on aluseks nii mõtlemisele kui käitumisele ja mida tuleb hoida, selleks et üldse püsima jääda,” on intervjuus Objektiivile öelnud emeriitprofessor Ülo Vooglaid.
Lähtudes sellest ja teistest konservatiivsuse määratlustest üritame omalt poolt defineerida, mida konservatiivsus säilitab ja mida ta muuta soovib. Juttu tuleb ka konservatiivse poliitilise liikumise ajaloost.
Millistel eeldustel on aga Eestis võimalik teostada konservatiivset pööret, mis ei tegeleks pelgalt reaktsiooniga revolutsiooniliste liikumiste pealetungile, vaid oleks ise aktiivseks jõuks kultuuriliste ja ühiskondlike protsesside suunamisel?
Vaadake lisa saatest.
Saate audioversiooni saab kuulata Objektiivi podcastide lehel.

Allikas: https://objektiiv.ee/fookuses-konservatiivne-poore-eeldab-riigimehelikku-julgust-aktiivselt-edendada-uhiskonna-aluspohimotteid/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP