RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. september 2019

„Rahvusliku Teataja“ toimetajale tehti tapmisähvardus

Väljavõte ajalehest Rahvuslik Teataja

1. augusti varahommikul ärkas siinkirjutaja tulistamise peale oma maja lähedal. Laske oli vähemalt kolm. Kell oli mõned minutid kuus läbi.

Peale lõunat tuli telefonikõne täpselt kell 16.00. Hääl kordas telefonis küsimust: Kas auk on valmis? Küsimuse peale, kes ta on ja kellega ta räägib, kõne katkes, kuid varsti helises telefon uuesti. Nüüd küsis helistaja, kas see on Jaani number ja jaatava vastuse saades hakkas jälle kordama, kas auk on valmis. Püüdsin uurida, kes ta on selline?
Vastuseks sain kuulda, et Margus Kivikas. Minu küsimuse peale: „Mis meid seob või kuidas ta mind tunneb?“ „Oleme koos naisi katsunud,“ sain vastuseks. „Tule Vigala poe juurde räägime!“ Sain aru, et ta oli mulle täiesti tundmatu isik. Õhtul helistasin kohalikule jahimehele ja uurisin, miks ta meie maja juures paugutas ja millist jahti praegusel ajal aastast peetakse. (Jaht olevat elumajadest alla 300 meetri kaugusel keelatud.) Ta oli väga üllatunud ja väitis, et pole seda teinud ja lubas uurida, kas keegi võis seda teha nende jahiseltsist. Vastust pole senini. Siinkirjutajat on juba kord varem tulistatud. Pauku saatis klirisev heli, millist ma polnud varem kuulnud. See oli ilmselt valang, mis mööda lendas. Niimoodi näeb välja hirmutamine.

Politseid ma tülitama ei hakanud, sest on kahtlus, et politsei või Kaitsepolitsei võisid ise ähvarduse taga olla kasutades ära mõnda politseile „vahele jäänud“ õnnetut.
Meie meedias on mõnikord teemaks ajakirjanike tapmised ja tagakiusamine Venemaal ja Ukrainas. Tuleb välja, et Eesti pole nendest karvavõrragi tsiviliseeritum. Meie leht ilmub 9ndat aastat. Senini keeldutakse lehte vabamüüki võtmast. See on terve rea seaduste rikkumine, kuid ei huvita kedagi.
Lehetoimetaja ähvardamine on nagu kohtuniku või politseiülema ähvardamine. Kõik nad peavad (või peaksid vähemalt) paha- ja kuritegude vastu võitlema.
Prokuratuur võib siinkirjutatu põhjal kriminaalasja algatada kui soovib, kui ta sai kord EKRE ministri vastu ajalehe loo põhjal menetluse algatud.

Ühe jalaga taguotsa saanud prominendi juhtumist tuleb aga välja, et ühed võivad kuritegusid teha – teised mitte.
Tuline õigus on nähtavasti endisel kommunismivangil Mart Niklusel, et Eesti oleks tulnud desovetiseerida ja kogu „nõukogude kaader“ ametitest lahti teha. Muidu nad jäävadki ENSV-d taastootma või Venemaad, Eesti Vabariigi asemel. Võib-olla pole veel hilja?
JAAN HATTO, „Rahvusliku Teataja“ toimetaja

Allikas: Rahvuslik Teataja

Allikas: http://rahvuslane.ee/rahvusliku-teataja-toimetajale-tehti-tapmisahvardus/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP