RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. september 2019

Soome migrandid sooviksid põlissoomlased välja saata ja kasutada Soomes inglise keelt

Soome rahvasaadik Sebastian Tynkkynen on postitanud sotsiaalmeediasse väljavõtted tuntumate ja mõjukamate migrantide seisukohtadest, mille kohaselt eelistaks nad põlissoomlased üldse maalt välja saata ja hakata kasutama Soomes inglise keelt.
Helsingi linnavolikogu liige Husu Hussein (pärisnimega Abdirahim Hussein Mohamed) kirjutas, kuidas ärkaks esmaspäeva hommikul ja uudistest antaks teada, et Soomes pole enam ühtegi põlissoomlast (Hussein kasutab nende kohta halvustavat väljendit persu). Et nemad ja kõik teised kliimamuutuse eitajad on maalt välja saadetud ja polegi vahet, kuhu. Kas keegi igatseks neid, küsib Hussein.

Värske rahvasaadik Hussein al-Taee kirjutas, et Soomes elades on ta õppinud, et kui koosolekule tuleb kasvõi üks välismaalane, siis minnakse kohe üle inglise keelele. Sama põhimõte kehtib tema väitel ka ujulas, lisades juurde märksõna burkini. See ei tähenda tema väitel, et kelletki midagi ära võetakse, vaid kõik saavad midagi juurde. Al-Taee sõnadest võib järeldada, et Soomes võiks üle minna inglise keelele ja kanda peakatteid burkasid.
Paljud soomlased on nüüd hirmul, et rahvuslased, keda praegu taga kiusatakse ja kelle sõnavabadust piiratakse saadetaksegi ühel päeval maalt välja, ametlikuks keeleks saab Soomes inglise keel ja kõik kannavad burkasid.

Soome ühiskond on rahvusluse ja migratsiooni teemal lõhenenud, seda eriti pärast 2015. aasta pagulaskriisi, mil Soome võeti korraga vastu ligi 30 000 migranti. Nüüd ollakse nendega ühelt poolt hädas, teiselt poolt aga ei julgeta seda tunnistada. Kannatajaks on lisaks pagulastele kõik vähemused, kellesse on hakatud halvasti suhtuma. Pärast pagulaskriisi on Soomes tugevnenud rahvuslikud meeleolud, seda näitab põlissoomlaste toetuse kiire kasv. Vanad erakonnad nagu keskerakond on Soomes langenud aga täiesti põhja.
Lisaks rahvuslastele on Soomes aktiviseerunud migrandid, kes on koondunud ja kelle soov on põlissoomlased üldse välja saata.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP