RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 10. oktoober 2019

Valitsuse kolmapäevane infotund – opositsiooni Tsirkus Barcelona

Siseminister Mart Helme EKRE Riigikogu fraktsiooni koosolekul.
Kolmapäevane valitsuse infotund tõestas taas kaht asja: kui kohal on keegi Helmetest, algab tema mõõdutundetu pommitamine ja teised ministrid opositsiooni suurt ei huvita.
Uskumatul moel oskavad Mart ja Martin Helme õelutsejatega suurema vaevata hakkama saada. Võib-olla on asi selles, et viimased rõhuvad ainult häbitundele, vabandamisele ja väidetavale valetamisele. Viimane on saanud oluliseks (kuigi jõuetuks) relvaks EKRE vastu, kusjuures kasutatakse süsteemi: “Miks te valetate, et see juhtus lõuna ajal, sest tegelikult leidis see aset 11.57, kui lõuna veel polnud!” Ehk siis “tõestatakse” poliitikute valetamist selle kaudu, et nood kasutasid tavakõnes umbmäärast sõnastust ega olnud viimase kui detailini täpsed.

Kolmapäeval nõudis reformar Vilja Toomast Mart Helmelt aru, kas ta kavatseb mõista hukka Jaak Madisoni, kes võttis enda juurde tööle elukaaslase isa, ja Marti Kuusikut, kelle suhtes algavat kunagi kohus. Ja sellised küsimused esitati EKRE liidrile erakonna asjade kohta infotunnis, kus ta oli siseminister peaministri ülesannetes ehk oleks pidanud vastama valitsuse töö kohta käivatele küsimustele.

Mart Helme vastaski ausalt, otsekoheselt ja suuri sõnu tegemata, et tema poleks Madisoni asemel nii teinud ja et tal pole olnud aega sel teemal eurosaadikuga vestelda. Ja kõik. Marti Kuusiku teemal tuletas ta meelde, et eksministrit pole kohtus süüdi mõistetud, nagu Toomast tema suhtes väljendub ja käitub, ning Reformierakond kleebib üleüldse üksikute inimestega juhtunu külge kogu erakonnale – kui vastata oravaparteile samaga, saaks ka terve nende erakonna vähemalt vargabandeks nimetada.
Urmas Kruuse küsis, et miks EKRE ministrid kellegagi ei suhtle ja välismaal ei käi. Mart Helme sõnas vastuseks, et tuli alles öösel Luksemburgist, kuhu sõitis juba ka rahandusminister Martin Helme, kes suundub sealt edasi Ühendriikidesse; maaeluminister Mart Järvik on paljude visiitidega

Kaug-Itta avamas Hiina turgu meie põllutoodetele ja nii edasi.
Siseminister pani paika teisedki ülbitsejad – kui Taavi Rõivas hakkas sisekaitse reservi kallal torkima, tuletas Mart Helme talle meelde, kuidas too peaministrina kogu sisekaitse pikalt saatis, öeldes, et Eesti ei hakka sõdima.
Nii ongi infotunnid saanud kohaks, kuhu opositsioon tuleb ainult õelutsema, Helmed saavad neile koha kätte näidata ja tasuta teenusena meediapildis püsida, ainsaks kannatajaks aga on kaasministrid, nagu sel korral kaitseminister Jüri Luik, kellelt palagani korraldanud opositsioon midagi ei küsinudki.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/valitsuse-kolmapaevane-infotund-opositsiooni-tsirkus-barcelona/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP