RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 24. november 2019

Huvitavat pühapäevaks: MATTI ILVES: Saksamaa - massiline ränne suurendas kodutust

Ligi 678 000 inimest on Saksamaal koduta, samal ajal kui kümned tuhanded elavad tänavatel, selgusid ametlikest andmetest.

Hiljuti avaldas Saksamaa föderaalne töökogukond (BAG) raporti, millest selgus, et 2018. aastal oli vähemalt 678 000 püsiva eluruumita inimest, kellest valdav enamus, 440 000 on sisserändajad, kes elavad mingis kollektiivses elamus, vahendab Saksamaa päevaleht Bullo .

See arv tähistab 2017. aastaga võrreldes 4,2 protsendi kasvu, mis on umbes 30 000 kodutut, ja hõlmas 41 000 isikut, kes mitte ainult ei oma alalist eluruumi, vaid elavad tegelikult tänavatel.
BAGi kodutusabi osutades märgiti, et 2018. aastal oli ümberasujateta kodututest umbes 70 protsenti üksikud, 30 protsenti aga elukaaslased ja / või lapsed.

BAGi kodutute tegevdirektor Werena Rosenke ütles ajalehele Bild: “Sotsiaalkortereid ja taskukohast eluaset on liiga vähe. Olukord ei leevene järgmise paari kuu jooksul ja tõenäoliselt mitte järgmisel aastal. Täpne prognoos pole aga võimalik. Eriti suurtes linnades on olukord väga pingeline. ”
Rosenke märkis, et sageli on kodutuks jäämise ohus üksikvanemad ja noored täiskasvanud, lisades, et eriti murettekitav on põlvkond töötajaid, iseseisvalt tegutsevaid füüsilisest isikust ettevõtjaid ja teisi vähem turvalistes töökohtades.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel lubas 2018. aastal kulutada 6,85 miljardit eurot mitmele meetmele, mis hõlmas sisserändajate sotsiaalkortereid.
Samal aastal kulutas Saksamaa föderaalvalitsus migrantidele 23 miljardit eurot, mis on 11 protsenti rohkem kui 2017. aastal.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP