RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. november 2019

Jüri Toomepuu: De Oppresso Liber

USA armee “Special Forces” üksuse liikmed, tuntud oma peakatte järgi kui “Rohelised Baretid” kelle motoks on De Oppresso Liber – vabastada rõhutuid, olid need kelle eduka reidi tulemusuna sai maailm lahti ühest kõige sadistlikumast ISIS terroristide ja kõrilõikajate juhist Abu Bakr al-Baghdadist.

Ka minu roheline barett ripub mu teiste kunagiste sõduri tunnusmärkidaga mu elutoa seinal. Vahetevahel on tore meenutada päevi kui olin veel noor major ja mul oli au olla Roheliste Barettide “B” meeskonna ülem. Tollal, külma sõja päevil, ühtegi meeskonda mida valmistati ette Eesti rõhujatest vabastamiseks aktiivteenistuse ei olnud, aga minu reservi üksus tegi selleks ettevalmistusi. Pooled mu meeskonna liikmed olid sündinud Eestis või Eestis sündinute pojad. Tegime uuringuid Eesti metsavendlusest, otsisime paiku kuhu oleks kõige parem langevarjudega oma meeskonda Eestisse paigutada ja milliseid okupantide objekte rünnata. Kui oleks käivitunud sõda, oleks ka meie olnud valmis oma osa täitma.

USA president Ronald Reagan suutis õnneks võita külma sõja. Eestlased suutsid õnneks taastada oma iseseisvuse laulva revolutsiooniga.

Nüüd peame aga tegema kõik mida suudame, et meis püsiks kõikumatu usk ja vankumata tahe kindlustada ja arendada riiki, mis tagab eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade.

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP