RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. november 2019

MATTI ILVES: Politsei korraldab ulatuslikke terrorismivastaseid reide

Šveitsi politsei viis teisipäeval läbi kolme piirkonna ulatuslikud terrorismivastased reidid. Reidide käigus otsiti läbi 11 inimese kodud, kellel oli kahtlustatav seos radikaalsete islamiterroristlike organisatsioonidega.

Arvatakse, et need, kes olid rünnakutesse suunatud, on rikkunud seadust, mis keelab osalemise kuritegelikus rühmas - antud juh:ul ISISes või Al-Qaidas.
OAG on teatanud, et kuus isikut, kelle kodus vägistati, on täiskasvanud, ülejäänud viis on noored. Üks täiskasvanutest on tagasipöördunud islamistlik võitleja, keda Šveitsi kohus on varem kahtlustatavaga seoses ISIS-iga seotanud, teatas OAG.

Veel ühte meest peetakse praegu politsei vahi all, kuni kohus saab kindlaks teha, kas ta mõistetakse kohtueelsesse kinnipidamisse või mitte.
Reidist võtsid osa Zürichi, Schaffhauseni ja Berni kantoni politseiasutused ning OAG ning Berni ja Winterthuri alaealiste prokuröri bürood.

Laiaulatuslik politseioperatsioon langeb OAG-i kannul, kes esitas föderaalsele kriminaalkohtule süüdistuse kahe mehe suhtes, keda süüdistatakse Islamiriigile materiaalse toe andmises ja selles osalemises. Üks süüdistatavatest on Šveitsi-Itaalia mees, kes arvatakse olevat värvanud terroristlikku organisatsiooni.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP