RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. detsember 2019

Huvitavat pühapäevaks: MATTI ILVES: Türgist saabuvate immigrantide saabumine Euroopasse 2019. aastal peaaegu kahekordistub

Sel aastal on konfidentsiaalse EL-i aruande kohaselt 70 000 migranti Türgist Euroopa Liitu jõudnud, ajendades mõnda kahtlema, kas EL-Türgi pagulasleping on täielikult lagunenud.
Konfidentsiaalsest EL-i aruandest nähtub, et tänavu Türgist ELi edukalt sisenenud rändajate ja varjupaigataotlejate arv on 2018. aastaga võrreldes peaaegu kahekordistunud, vahendab Die Welt .

Jaanuarist detsembri keskpaigani jõudis Euroopa Liitu 70 002 Türgist pärit sisserändajat, mis tähendab 46 protsendi kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Ligi 68 000 neist rändajatest asus Egeuse mere kaudu Türgist Kreekasse. Praegu elab enamik Kreeka saarte ülerahvastatud rändelaagrites. Väidetavalt on ülejäänud rändajad teinud sellest Itaalia, Küprose ja Bulgaaria.

30 protsenti uutest saabujatest saabus Afganistanist, Süüriast aga vaid 14 protsenti varjupaigataotlusi. Pakistani, iraaklaste ja Türgi kodanikud moodustasid austusega 9,5 protsenti, 8 protsenti ja 5 protsenti varjupaigataotlejatest.
Kreeka Egeuse mere saarte sisserändajate vastuvõtukeskused on viimase aasta jooksul sattunud tugeva surve alla. Uute tulijate pideva sissevooluga toimetulemiseks on Kreeka valitsus olnud sunnitud tuhanded migrandid mandrile viima. Selle aasta algusest detsembri keskpaigani on Kreeka mandriosale üle viidud 34 000 migranti.
Kreekas kiiresti halvenev olukord on ajendanud paljusid Euroopa poliitikuid kahtlema, kas EL-Türgi kokkulepe on täielikult lahti tulnud.

Lepingu kohaselt peab Türgi võtma tagasi tema territooriumi läbinud migrandid, et viia see Euroopasse ja takistada migrantide Euroopasse sisenemist. Vastutasuks maksab Euroopa Liit Türgile Süüria põgenikekriisi lahendamiseks 6 miljardit eurot. Hoolimata sellest, et EL seda maksis, on Ankara pidevalt kurtnud, et blokk ei tee piisavalt.
"On teatatud, et mõnes olukorras pole Türgi patrull-paadid sekkunud ega isegi põgenikepaate Kreeka vetesse tõuganud pärast Kreeka rannikuvalve teate saamist," seisab EL-i konfidentsiaalses aruandes.

Nüüd on täiesti selge, et E. Liit ei soovigi saada ebaseaduslikest immigrantidest lahti. Selline seiskoht on täielikus kooskõlas globalismiga.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP