RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 7. detsember 2019

Järvik ja Helme juhivad tähelepanu poliitikute pealtkuulamisele

EKRE ministrite tutvustus. Pildil on Martin Helme, Marti Kuusik, Rene Kokk ja Mart Järvik. Foto: Scanpix
Nüüdseks juba endine maaeluminister Mart Järvik avaldas, et leidis oma kabinetist pealtkuulamisseadme. Seda, et poliitikuid kuulatakse pealt ning loetakse nende kirjavahetust, väitis äsja ka rahandusminister Martin Helme.

Valitsusest lahkuma sunnitud EKRE poliitik Mart Järvik rääkis Pärnumaal valijatega kohtudes, et leidis maaeluministri kabinetist laest pealtkuulamisseadme, vahendab ERR.
“Kui palju neid on, ma ei tea. Ma sain Henn Põlluaasalt aparaadi, mis näitab neid,” rääkis eksminister. “Saatsin ametliku kirja [siseminister] Mart ­Helmele, et seal majas tehtaks lutikatõrje.”
Sel nädalal nentis EKRE aseesimees Martin Helme portaalile Uued Uudised, et korduma on hakanud muster, et ametnikud kaebavad neile ebasobiva ministri prokuratuuri, kes algatab kriminaalasja.
“Ja miks nad seda teevad? Kriminaalasja algatamise järel on võimalik poliitikuid hakata pealt kuulama, nende kirjavahetust lugema ja loomulikult lekitama kõike ka meedias, et püsti panna süüdistusi korruptsioonis mingisugustes mõjuvõimuga kauplemistes jne. Ja see on banaanivabariik,” rääkis Helme fabritseeritud kaebustest ja väljamõeldistest.

Juba 2018. aasta veebruaris ütles Martin Helme raadiosaates “Räägime asjast”, et riigivõim nuhkis aastaid ka tema tagant, kuulates pealt telefoni ja lugedes kirjavahetust.
“”Pealtnägijas” tuldi tohutu suure paljastusega lagedale – minu kohviku pankrot 2008. aastal, millele järgnes – üllatus-üllatus – mulle teadmata kriminaalasja algatamine. Mind tehti kahtlustatavaks ja ma olin kolm aastat järjest kriminaaluurimise all, nii et ma isegi ei teadnud seda. Kogu selle aja jooksul mind jälgiti – kuulati pealt, loeti meile jne,” rääkis Martin Helme ning andis mõista, et kogutud infot võidi kasutada tema poliitiliste konkurentide huvides.

“Mis juhtus 2009. aastal? Ohoo, 2009. aastal olid europarlamendi valimised, kus ma olin üksikkandidaat… Need olid valimised, kus oli tohutu protestimeelsus suletud nimekirjade vastu ja üksikkandidaadid said väga häid hääli. Ja ma vaatasin, et kuidas Indrek Tarandi kampaania põhimõtteliselt teeb enne seda, kui mina ära teen, asju, mille mina olin välja mõelnud, oma sõpradega, meeskonnaga läbi arutanud… Ta teeb nädal varem need ära. Samm ees kogu aeg. Aga näe, kuidagi oli nii andekas inimene.”

Toimetas Veiko Vihuri

Allikas: https://objektiiv.ee/jarvik-ja-helme-juhivad-tahelepanu-poliitikute-pealtkuulamisele/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP