RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 13. detsember 2019

Kas teadsid? Soome uue peaministri kasvatas üles lesbipaar – kaks ema

Soome uue peaministri Sanna Marini kasvatasid üles tema ema ja ema naissoost elukaaslane. Tol ajal oli see veel üsna haruldane ja peres vanemate teemal vaikiti.
1990ndatel ja 2000ndate alguses polnud nn vikerkaarepered Soomes nii levinud kui täna. Lapsena sai Sanna aru, et tema kodustest oludest koolis ja sõprade vanematega ei räägitud, kuigi taust oli teada, vahendab Iltalehti.

 Laps sai aru, et tal oli pere, aga sellest millegipärast eriti ei räägitud. Selline vaikimise kultuur tekitas lapses segadust: neil justkui oli pere, aga samas ei tahtnud keegi seda tunnistada. Seaduse järgi polnud ka vikerkaarepered siis päris õiged pered. Praegu kehtib Soomes võrdõiguslik pereseadus ja vastav emaseadus.

Marin ütles, et talle teeb haiget see, kui öeldakse, et lapsel ei või olla kahte ema või kahte isa. Talle tegid haiget ka väljaütlemised, mis olid seotud Soome uue pereseaduse vastuvõtmisega. See tekitas paljudes peredes ebakindlust. Samuti teevad haiget väljaütlemised, milles peetakse nn vikerkaareperede lapsi teistest kehvemateks. Sellega justkui seatakse kahtluse alla lapse vanemad ja nende armastus lapse vastu. Kõigile lastele on oma pere kõige armsam ja lähedasem. Teised inimesed ei peaks Marini arvates hindama, kas armastus on õige või mitte.
Sanna Marin ise on tavapärases abielus mehega ja peres kasvab laps.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP