RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. detsember 2019

Mart Helme: riigireeturite ennetähtaegne vabastamine kohtute poolt pole mitte juriidiline, vaid poliitiline otsus

Siseminister Mart Helme.
EKRE liider ja siseminister Mart Helme kritiseerib teravalt riigireetmises süüdi mõistetud kurjategijate vabastamist kohtute otsustega enne karistusaja lõppu.
“Me näeme järjekordselt, kuidas justiitssüsteem tegeleb poliitikaga: riigireeturite ennetähtaegse vabastamise puhul pole tegu mitte juriidilise, vaid poliitilise otsusega, ükskõik kuidas seda ka ei põhjendataks ja kes või mis selle taga ka poleks,” sõnas Mart Helme.

Siseministri sõnul on riigireeturitele andestamine eriti ohtlik ja kahetsusväärne otsus. “Sellega edastatakse sõnum, et riigireetmine on tegu, mille eest seesama riik andestab, ja see arusaam ergutab uusi potentsiaalseid riigireetureid reetmise teele minema,” hoiatab Mart Helme.
Teatavasti otsustas Tartu Maakohus sel nädalal vabastada enne karistusaja lõppu ühe kuulsaima riigireeturi Hermann Simmi, kes andis pikkade aegade jooksul Venemaale Eesti riigi kohta käivat salajast infot. Vabastamist on toetanud ka prokuratuur.
Järgmisel nädala kaalub Viru Maakohus teise riigireetmise eest süüdi mõistetu, Vene luureteenistuse FSB kasuks töötamise eest neljaks aastaks vangi mõistetud Aleksei Vassiljevi enne tähtaega vabastamist.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-riigireeturite-ennetahtaegne-vabastamine-kohtute-poolt-pole-mitte-juriidiline-vaid-poliitiline-otsus/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP