RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 6. detsember 2019

MATTI ILVES: Uuring: Rahvuslik Tõeliste Soomlaste Partei suurim partei Soomes

Tõeline soomlaste partei, rahvuslik populistlik partei, mis on kriitiline Euroopa Liidu, massilise rände ja lääne islamiseerimise suhtes, on nüüd Soome suurim erakond, selgus uuest uuringust.
Soome ajalehe Helsingin Sanomat korraldatud uuring näitas, et kui täna korraldataks valimised, saaksid tõelised soomlased rohkem kui 22,4 protsenti häältest, tehes neist riigi suurima partei.

Uurimisandmed näitavad, et tõelistel soomlastel on kogu Soomes laialdane toetus, mis hõlmab erinevaid rahvastikurühmi ja vanuseid. Partei saab meestelt siiski oluliselt rohkem tuge kui naised, väidab Susanna Ginman, kes on Soome ühe suurima ajalehe Hufvudstadsbladet juhtiv kirjanik.
Nagu teisedki kogu Euroopas tegutsevad populistlikud parteid, on ka tõelised soomlased positsioneerinud end ainsaks tõeliseks alternatiiviks globalistlikele nägemustele, mida järgivad traditsioonilised paremtsentristlikud ja vasaktsentristlikud parteid.

Küsitlusest selgus ka, et aprilli parlamendivalimised väikese häälteenamusega võitnud sotsiaaldemokraadid libisesid riigi tsentristliku koalitsioonipartei järel riigi populaarsuselt kolmandaks.
Eelmise kuu alguses Yle korraldatud eraldi uuring näitas sotsiaaldemokraate Soome suuruselt neljanda parteina.
Uuringu tulemused selgusid alles mõni nädal pärast seda, kui Rootsis korraldatud küsitlus näitas, et rahvuslikud populistlikud Rootsi demokraadid on nüüd Rootsi populaarseim partei, mida toetab 24 protsenti riigi valijaskonnast.

Vaatamata peavoolumeedia pidevatele katsetustele neid radikaalse parempoolse parteina mustata, on tõeliste soomlaste toetus ainult laienenud.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP